Auchan și Mega Image au adoptat recent sistemul de etichetare NUTRISCORE, conceput și promovat de Franța, anunță publicația LantulAlimentar, care scrie însă că Italia respinge decizia și propune propria versiune de clasificare a alimentelor.

Sistemul francez Nutri-score a fost adoptat, după 2017, și de alte state europene: în mod exclusiv de Spania și Belgia, dar îl regăsim aplicat și în Germania și Olanda.

Italia a respins însă Nutri-score și a conceput și promovează un sistem propriu de etichetare, numit Nutrinform, denumirea completă fiind Nutrinform Battery, întrucât abordează alimentele ca surse de energie, ca serie de baterii pe care consumatorul le folosește pentru a obține energia zilnică.

De pe o etichetă redactată în sistemul Nutrinform Battery, consumatorul află cantitățile și procentele de sare, grăsime, acizi grași saturați și zahăr, precum și numărul de calorii din fiecare produs. Aceste valori sunt menționate într-o reprezentare grafică a unor baterii.

Sistemul Nutri-score se remarcă prin simplitatea mesajului, ușor de receptat. Consumatorul se poate orienta ușor la raft, în funcție de preferințe.

Nutrinform oferă consumatorului informații cantitative exacte, dar acesta trebuie să cunoască în prealabil nivelurile de nutrienți recomandate. Are nevoie să se instruiască sau să consulte un nutriționist.

Interesant de observat că produsele de origine italiană vândute în rețeaua mega Image încă nu au fost etichetate cu sitemul Nutri-score.

DETALII, AICI

Articolul precedentCOD PORTOCALIU de ploi abundente, în aproape toată țara!
Articolul următorLa plimbare, fără permis de conducere