Parcarea și expunerea vehiculelor, spre vânzare, pe raza municipiului Bârlad ar putea deveni istorie, în urma unui proiect de hotărâre locală ce va fi supus dezbaterii în ședința de Consiliu Local (CL) din data de 19 aprilie 2019.

Toți proprietarii care își expun mașinile la vânzare pe străzile din Bârlad ar putea fi amendați, dacă membrii CL vor aproba un proiect de hotărâre locală (HCLM) privind „interzicerea expunerii spre vânzare a vehiculelor, precum și interzicerea parcării și/sau staționării vehiculelor utilizate în scopul desfășurării unor activități comerciale pe domeniul public/privat al municipiului Bârlad”.

Administrația motivează că această măsură ar asigura fluența traficului rutier și pietonal, dar și creșterea numărului locurilor de parcare ocupate de aceste autoturisme staționate și expuse pentru vânzare.

Dacă acest proiect va avea girul consilierilor bârlădeni, cei care se vor abate de la norme vor risca amenzi cuprinse între 500 și 1000 de lei.

Parcarea autoturismelor cu anunțul „De vânzare” lipit pe parbriz este o practică des întâlnită pe bulevardul Republicii.

În cazul în care vehiculele aparțin persoanelor juridice, amenzile aplicate vor fi de la 1000 la 2000 de lei.

De asemenea, primăria vrea să interzică și mașinile care parchează pe domeniul public în vederea desfășurării activităților comerciale. Sancțiunile pentru persoanele fizice care vor fi depistate în astfel de situații vor fi pasibile de amenzi cuprinse între 1000 și 2000 de lei, iar pentru persoanele juridice de la 2000 la 3000 de lei.

Poliția Locală Bârlad va fi cea care va aplica sancțiunile prevăzute de HCLM.

Articolul precedentTentativă de suicid la Zăpodeni
Articolul următorSute de vasluieni au participat la Bursa Locurilor de Muncă