Primăria Bârlad a publicat astăzi un anunț publicitar prin care aduce la cunoștință că este în căutarea unui operator care să asigure transportul în comun. Firma Unistil a ieșit din cărți, după ce oficialii au stabilit că face parte dintr-o asociere care nu întrunește condițiile legale pentru preluarea concesiunii serviciilor de transport.

După ce în luna februarie a.c., Unistil a fost singura firmă care s-a arătat interesată de a prelua transportul în comun, în acest sens depunând și o ofertă, oficialii primăriei au demarat din nou procedura de selecții de oferte privind concesionarea delegării transportului public în comun.

În acest sens, pe site-ul instituției a fost postat un anunț publicitar în care se precizează că operatorii interesați pot depune ofertele de transport până la data de 4 aprilie 2019, ora 10:00, plicurile urmând a fi deschise în aceeași zi la ora 12:00.

Motivul pentru care Unistil nu poate prelua concesionarea delegării transportului în comun ar fi faptul că face parte dintr-o asociere cu alte două firme și că, conform legii, asocierea nu ar fi legal constituită, în sensul că nu corespunde termenilor din legea administrației locale privind calitatea de operator.

Reamintim că pe 28 februarie 2019, la deschiderea plicurilor din cadrul selecției de oferte de la sediul Primăriei Bârlad, Unistil a dat asigurări că deține flota necesară și că toate cele zece autobuze (cu 60 până la 80 de locuri) corespund în totalitate cerințelor caietului de sarcini emis de Comisia de Licitație și votat de consilierii locali bârlădeni.

Conform ofertei depuse de Unistil în luna februarie, prețul unui bilet de călătorie era de 1,80 lei.

În continuare, pe traseele din Bârlad, transportul este efectuat de firma Vertrantis, care a depus o cerere de reziliere a contractului în luna decembrie 2018, motivarea fiind că a înregistrat pierderi de cca 1.100.000 lei (11 miliarde lei vechi) în ultimii doi ani și șapte luni de la câștigarea licitației.

Articolul precedentJOI SE OPREȘTE APA ÎN CARTIER DEAL!
Articolul următorBârladul, FĂRĂ APĂ LA ROBINET, pe 2 și 3 aprilie, 12 ore pe zi!