Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu

Primarii vasluieni mizează pe rectificarea bugetului general consolidat al statului, de la sfârșitul acestei luni, pentru a primi o gură de oxigen.

Aceștia sunt cu visteria aproape goală și au nevoie de fonduri pentru acoperirea cheltuielilor legate de asistență socială și pentru investiției.

Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu și președintele Asociației Comunelor din România (ACOR) – Filiala Vaslui, a spus că primarii au făcut mai multe propuneri Guvernului, care au fost prezentate în discuțiile din această săptămână cu conducerea Ministerului de Finanțe.

”Am adoptat mai multe propuneri în Comitetul Director și am mandatat președintele ACOR să ne reprezinte în negocierile cu Ministerul Finanțelor. Așteptăm ca prin această rectificare să fie acoperite cheltuielile legate de implementarea proiectelor europene și plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap, deoarece comunele nu au bani suficienți. Așteptăm și banii pentru situațiile deosebite, provocate în urma inundațiilor din lunile trecute. Toate comunele din județ au nevoie la această dată de bani. Cele mai mari probleme cu finanțarea le au comunele mai mici”, a spus Neculai Moraru.

Articolul precedentInspectorul școlar Irina Dumitrașcu, pe podium cu lotul României la Balcaniada de fizică
Articolul următorTransportul de persoane, la control!