Un scandal de proporții a izbucnit între o asociație de proprietari și primăria municipiului Bârlad după ce, în zona Școlii gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici”, pe direcția nord, au demarat ample lucrări de instituire a unui sens unic pentru fluidizarea traficului din zona unității de învățământ. Oamenii cer în instanță oprirea lucrărilor.

Cei care locuiesc în zonă susțin că nu au fost consultați după cum cere legea și că „dorința cetățenilor” nu este de fapt decât „moftul” unor părinți care își aduc și își iau zilnic copiii la școală.

„Lucrările sunt destul de complexe, însă, în felul acesta, traficul din zona școlii va fi fluidizat considerabil. Actualmente, după cum se poate constata, staționarea autovehiculelor în această zonă este un calvar, atât pentru riverani, cât și pentru părinții care își aduc și își iau zilnic copiii la școală. Prin urmare, facem apel la înțelegere și răbdare, preț de câteva săptămâni, cât vor dura lucrările”, a spus săptămâna trecută primarul Dumitru Boroș.

Deși a dat de înțeles că în prealabil, toți cei care locuiesc în zonă au fost consultați sau măcar înștiințați, primarul Dumitru Boroș s-a trezit bombardat cu plângeri și nemulțumiri, implicit din partea unei asociații de proprietari, care teoretic, ar fi trebuit să fie prima informată de începerea acestor demersuri. Toată lumea ridică din umeri și nu știe nimic despre vreo consultare în acest sens.

Oamenii se plâng că odată ce această străpungere va fi finalizată, siguranța pietonală va fi pusă sub semnul întrebării, deoarece sunt porțiuni unde trotuarele sunt inexistente și nici nu există varianta viabilă de a fi proiectate. Mai mult, ieșirile unor scări de bloc se vor intersecta cu sensul unic pe care administrația vrea să-l introducă în zonă, iar locatarii se tem pentru siguranța celor mici care acum vor păși din scara blocului direct pe o stradă intens circulată.

DIVIZIA ONLINE DE APĂRARE A PRIMARULUI BOROȘ

Pe rețelele de socializare, consilierii personali ai edilului poartă un adevărat război cu cei care contestă modul în care s-a decis demararea acestor lucrări, alegând să-i trimită pe contestatari „să se informeze” și nicidecum să posteze chiar ei înșiși probele incontestabile ale consultărilor publice cu riveranii.

Chiar în această dimineață, mai mulți locuitori de pe traseul pe care primarul Boroș vrea să-l facă sens unic, au ieșit în stradă protestând împotriva lucrărilor și cerând ca acestea să înceteze. La fața locului s-au deplasat și polițiștii locali.

ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI CERE ÎN INSTANȚĂ SUSPENDAREA LUCRĂRILOR

Oamenii nu s-au mulțumit doar cu plângeri și sesizări către Primăria Bârlad și s-au adresat instanței de judecată, în speță pe rolul Tribunalului Vaslui, unde au obținut un termen pe 11 martie, având ca obiect suspendarea lucrărilor. Riveranii au inițiat și o petiție pe care au trimis-o președintelui țării.

Interesant ar fi ca Primăria Bârlad să prezinte public solicitările care au stat la baza acestui demers, de supralărgire a unei artere de lângă un parc de joacă și de străpungere spre parcarea unui supermarket din zonă.

Articolul precedentOreste Teodorescu și Rareș Bogdan față în față la Jocuri de putere!
Articolul următorCetățean moldovean căutat pentru furt în Franța, prins în Vama Albița