Edilul comunei Șuletea reacționează și pune la zid conducerea Partidului Național Liberal, după ce săptămâna trecută a fost forțat să părăsească sala de ședințe (alături de un alt primar din județul Vaslui) pe motiv că nu a fost invitat la respectiva întrunire. Cel care a solicitat prezența poliției pentru a-i evacua pe cei doi membri PNL a fost președintele interimar al Organizației Huși – Radu Bobârnat.

Mai mult, Nelu Tătaru – președintele PNL Vaslui, le-a reproșat celor doi primari că sunt prea apropiați de PSD și că au venit „puși pe scandal” la ședință.

Tamaș și Nixon, pe făraș acuzați de „apropiere PSD” – Boroș și Toporaș, iertați pentru „vânzarea” postului de viceprimar al Bârladului

„La orice eveniment avut în comună, cultural sau sportiv… Ziua Comunei, Ziua Recoltei…, ca primari suntem obligați, așa prevede și statutul, să chemăm și oficialitățile din județ. Că respectivele oficialități fac parte din alte partide, asta nu înseamnă că ne apropiem de respectivul partid”, a precizat Ciprian Robert Tamaș.

Acuzele n-au lovit deloc și a fost tăcere maximă la vârful PNL Vaslui în ianuarie 2017, atunci când postul de viceprimar al orașului Bârlad a revenit, prin procedură de vot, social-democraților. Matematic, postul trebuia să revină liberalilor bârlădeni, în condițiile în care consilierul independent Bogdan Sârbu își arătase susținerea față de propunerea acestora. Toți consilierii PNL au votat deschis, arătând votul spre jurnaliștii din presa locală, inclusiv independentul Bogdan Sârbu, mai puțin Cezar Toporaș – tot consilier PNL, care a declarat chiar că el nu va vota la vedere.

Scorul la alegerea viceprimarului:11 voturi pentru Roxana Miron Feraru (PSD) și 10 voturi pentru Iulian Bîca (PNL)

Imediat după incidentul din Consiliul Local, mai mulți consilieri și membri PNL au lansat acuze la adresa lui Cezar Toporaș și foarte mulți dădeau ca sigură excluderea acestuia din partid. Primarul Dumitru Boroș nu a comentat deloc despre pierderea postului de viceprimar.

„La comanda primarului de la Bârlad, Nelu Tătaru l-a dat afară pe Pleșu din Consiliu local și… din membru de partid! Motivația?? Că a colaborat acum 30 de ani cu fosta securitate! Dar în campania dumneavoastră, domnule primar al Bârladului, nu știați acest lucru?? Apoi, același primar de la Bârlad, a oferit pe tavă postul de viceprimar PSD-ului, profitând de trădarea unui consilier local de la Bârlad, consilier care și acum este susținut și protejat de conducerea locală și județeană a partidului! Deci, într-un cuvânt, doar Boroș poate cocheta cu PSD-ul, noi de la țară avem interzis! Lui Nelu Tătaru îi este teamă de Dumitru Boroș, pentru că acesta va prelua cât de curând funcția de președinte al PNL Vaslui.

Nu pleacă nimeni din partid când vrea Tătaru sau Boroș!

Am plecat, domnule președinte, dar vom reveni mult mai mulți la primul Birou Politic Județean! Partidul nu este proprietatea ta, Nelu Tătaru! Când noi munceam la acest partid, tu operai! Se vede că nu mai știi când ești la partid sau la spital, operezi în continuu!
Și nu mă mai amenința că mă dai afară din partid, nu îmi este teamă! Nu ne mai amenința că ne vei face dosare penale, că la fel, nu ne este teamă! Și chiar dacă mă vei da afară, voi veni înapoi atunci când nu vei mai fi aici mare președinte! Multe zile nu mai ai, vei avea primul examen la alegerile europarlamentare! Să vedem noi atunci cu cine vei mai face campanie, că vrei să îi dai afară pe toți!!! Dacă Bucureștiul doarme, greu va fi de PNL Vaslui!”, a mai spus primarul comunei Șuletea, Ciprian Robert Tamaș.

Articolul precedentBătrânii din Albești, sărbătoriți de autorități
Articolul următorRomică Brunchi a lansat ”Cugetări de pe Facebook”