Primele 100 de cutii cu lucruri necesare bebelușilor au fost oferite maternității din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui.

Inițiativa aparține organizației ”Salvați Copiii” și face parte din proiectul ”Primul Zâmbet”, care are la bază conceptul cutiei finlandeze (The Finnish Box), oferită de guvernul Finlandei tuturor mamelor însărcinate în ultimul trimestru, care conține diverse lucruri necesare primelor zile din viața nou-născutului.

”Această campanie este gândită a fi începutul unei bune practici în România, care să ajute mamele în noul lor rol și să le ofere informații utile legate de importanța controalelor medicale și a îngrijirii corecte a celor mici. Acest nou model de informare se adaugă eforturilor anterioare ale Organizației Salvati Copiii de implicare în reducerea mortalității infantile prin dezvoltarea de programe suport pentru mame și copii si prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante”, a declarat Vasile Mariciuc, președintele Organizației ”Salvați Copiii”, filiala Vaslui.

La nivel național, Proiectul ”Primul Zambet” se desfășoară în 30 de maternități și vine în sprijinul a 3.000 de proaspete mămici.

Articolul precedentGermania caută curieri
Articolul următorUn vasluian a desenat echipamentul oficial al FC Botoșani