Seria „După-amiezilor culturale la Vaslui”, desfășurată lunar la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul”, debutează, în acest an, luni, 28 ianuarie, începând cu ora 14.

Prof. univ. dr. Constantin Dram, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, coordonatorul acestor activități, l-a invitat să conferențieze pe Grigore Ilisei, care a pregătit, pentru publicul vasluian, comunicarea „De la Fălticeni, mon amour, la <<gurile Africii>>”.

Grigore Ilisei este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iași. Publicist, realizator de radio şi de televiziune, memorialist,prozator, critic de artă, acesta este un prolific scriitor, a cărui operă însumează peste 30 de volume de proză scurtă, reportaje, jurnale de călătorie şi romane, o parte dintre acestea regăsindu-se și pe rafturile Bibliotecii Județene.

„Am promis că seria acestor conferințe va continua și, cu bucurie, anunțăm că ne onorăm cu tot dragul promisiunea. Prima conferință din acest an aduce în fața dumneavoastră un nume important al peisajului literar și publicistic, Grigore Ilisei. Prezența dumnealui la Vaslui este onorantă pentru noi. Vă așteptăm să ne delectăm împreună cu ceea ce dumnealui ne-a pregătit!”, a declarat Voicu Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Articolul precedentCSM FC Vaslui a pierdut la limită amicalul cu Miroslava
Articolul următorLPS Vaslui a câștigat Cupa Unirii