Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la patru bărbaţi care au prezentat la controlul de frontieră documente false.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru a intra în ţară, B.T., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 26 de ani, care transporta un autoturism marca BMW, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea dovezii efectuării inspecţiei tehnice periodice prezentată la control pentru autoturismul marca BMW, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări specifice, în urma cărora au constatat că ultima inspecţie perioadică pentru autoturism a expirat în data de 11.04.2019 şi că asupra documentului s-a intervenit mecanic prin modificarea datei de expirare.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri oficiale.

Câteva ore mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un autoturism înmatriculat în România, cetățeanul din R. Moldova G.I., în vârstă de 37 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă, în husa telefonului personal, o carte de identitate, cu însemnele autorităţilor române, pe aceasta fiind  imprimată propria fotografie.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conaţional, cunoscut în Berlin, contra sumei de 3.000 de lei moldoveneşti și că urma să folosească documentul în Franţa.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

În aceeaşi zi, în jurul orei 19.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul din R. Moldova P.N., în vârstă de 36 de ani, care conducea un microbuz înmatriculat în R. Moldova şi care era însoţit de P.V., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 50 de ani, proprietarul microbuzului în cauză.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de înmatriculare eliberat de autorităţile din R. Moldova pentru microbuzul în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, constatând astfel că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Articolul precedentZeci de familii care locuiesc în locuințe sociale în „regim hotelier”, la un pas de evacuare
Articolul următorPatru cai lăsaţi nesupravegeaţi au fost accidentaţi mortal de o maşină