Scandal și revoltă la sediul Primăriei Bârlad în această dimineață, după ce mai multe familii de etnie rromă au intrat în panică din cauza unor notificări de evacuare, din cauză că nu și-au achitat debitele la chirie și la utilitățile aferente acestora. Rău-platnicii s-au dus val-vârtej la conducerea administrației cerând să fie păsuiți.

Administrația bârlădeană pare să nu mai tolereze șederea în regim „hotelier” a familiilor care ocupă locuințele sociale de pe raza municipiului și de câteva săptămâni a trecut la fapte: a început să notifice datornicii cu notificări de evacuare.

Restanțele la chirie și utilități, adunate de ani de zile

Imediat ce au primit hârtiile prin care sunt avertizați că vor fi scoși în stradă, ocupanții locuințelor sociale s-au adunat și au mers la sediul Primăriei Bârlad, solicitând primarului Dumitru Boroș să găsească o soluție pentru ștergerea datoriilor prin alocarea unor subvenții de la bugetul local sau păsuirea pe un termen nelimitat.

Din cauza refuzului administrației în a acorda o perioadă de grație pentru persoanele notificate pentru evacuare, discuția a degenerat transformându-se într-un adevărat scandal.

Rromii au solicitat o întâlnire cu prefectul județului Vaslui – Eduard Popica și cu reprezentantul minorităților, consilierul local din partea PSD – Sorinel Răducanu. Prefectul Eduard Popica a transmis ocupanților locuințelor sociale să intre în legalitate, prin plata datoriilor și prelungirea contractelor de închiriere.â

Episodul „autoincendierea”

Reamintim că în luna mai a acestui an, un alt ocupant al unei locuințe sociale de pe strada cpt. Grigore Ignat, a făcut un scandal monstru după ce a primit hârtia prin care era evacuat silit din cauza că ani de zile nu plătise nici un fel de chirie și nici utilitățile. Ca să impresioneze, s-a stropit cu benzină și s-a autoincendiat, însă a stins flăcările singur înainte ca acestea să-i provoace răni.

Chirii aproape modice, neachitate de ani de zile

Conform unor date transmise de către Maria Turcu, angajată în cadrul seviciului Spațiu Locativ al Primăriei Bârlad, sumele pe care locatarii acestor locuințe sociale pe care trebuie să le achite lunar variază între 36 de lei și 73 de lei, după cum urmează: Blocul CFR (de lângă Complexul de Servicii Sociale 2) chiria este de 36,46 lei lunar; la blocul de pe Al. Vlahută – 29,72 lei lunar, iar la căsuțele de pe strada cpt. Grigore Ignat chiria este 49,5 lei lunar la parter si 66,56 sau 73 de lei lunar, la mansardă.

Vom reveni cu amănunte.

Articolul precedentAlte două parcuri de joacă reabilitate și încă unul nou, în Bârlad
Articolul următorPrinși cu documente false la Vama Albița