40,41% dintre profesorii participanți la titularizare au obținut minim 7, conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui.

În acest an nu a existat nicio notă de 10 la titularizare, însă numărul cadrelor didactice cu note peste 7 la concursul de titularizare a fost mai mare faţă de 2018.

Astfel, dintre cei 292 de candidaţi ale căror lucrări au fost validate, 118 au reuşit să obţină peste nota minimă necesară atribuirii unui post de titular.

Alţi 108 au obţinut note între 5 şi 6,99, în timp ce 66 de candidaţi s-au dovedit a fi slab pregătiţi, primind note între 1 şi 4,99.

În mod categoric, note sub 5 nu ar fi avut ce căuta la examenul de titularizare, în condiţiile în care, şi în acest an, reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării le-au oferit profesorilor posibilitatea să se retragă din concurs după aflarea subiectelor, fără a fi notaţi, pentru a nu-i pune într-o situaţie jenantă.

La Vaslui, doar 127 dintre candidaţi au renunţat la examen, însă mulţi alţii, deşi erau conştienţi că habar nu au, au rămas în sală până la final, predând lucrări lamentabile.

Surpriza cea mai mare o reprezintă faptul că au existat puţini profesori cu note sub 2, cea mai mică obţinând-o un candidat de la disciplina chimie – 1,65.

Potrivit calendarului de desfășurare a concursului, contestațiile se vor înregistra la ISJ în perioada 23-24 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 30 iulie.

Articolul precedentPrima victimă în scandalul „Terenuri pentru VIP-uri”: Solomon cere demisia consilierului Răducanu
Articolul următorUn pompier din Vaslui, vicecampion la săritura în lungime