Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au acționat pe raza județului Vaslui, în vederea depistării persoanelor care comercializează produse contrafăcute sau falsificate, fără documente legale de proveniență și fără evidențierea operațiunilor comerciale, care se sustrag astfel de la plata taxelor și impozitelor aferente.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 30 de agenți economici  și legitimate peste 55 de persoane.

Astfel, au fost constatate 4 infracțiuni prevăzute și pedepsite de Legea 84/1998  privind mărcile și indicațiile geografice.

De asemenea, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, dintre care 5 pentru încălcări ale Legii 12/1990 (privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite) și 5 pentru abateri la O.U.G. 28/1999 (obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale).

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de peste 24.500 de lei.

Mai mult, a fost confiscată suma de 1.600 lei, cât și bunuri (articole vestimentare, cosmetice, aparate electrice, jucării și detergenți), în valoare totală de peste 4.500 lei, comercializate fără documente legale de proveniență.

De asemenea, au fost indisponibilizate, în vederea cercetării, peste 125 de produse (obiecte de îmbrăcăminte și rechizite școlare) susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 8.000 lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

Articolul precedentProfesorii din Vaslui s-au perfecționat în Malta și Spania
Articolul următorUn bărbat din Bârlad s-a ales cu dosar penal după ce s-a urcat beat la volan