Trei autoturisme și o pagubă de aproximativ 12 mii de lei, formează bilanțul raidului unei grupări de hoți care a acționat în zona Gării din Bârlad în decurs de trei zile. Cei trei indivizi au fost surprinși de mai multe camere de supraveghere în timp ce erau în „acțiune”, fiind vorba de o chestiune de timp până la identificarea și prinderea lor.

Hoți cu stil… voiajor

Prima lovitură a celor trei hoți a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică (24 martie), la ora 02:40. Aparent, cei trei veneau dinspre o locație de lângă stația CFR Bârlad unde se află o sală cu păcănele și se îndreptau spre parcarea de lângă autogara Ibanacar, unde era autoturismul cu care se deplasau. În momentul în care au ajuns lângă autoturism, unul dintre cei trei a spart geamul lateral al unui microbuz parcat chiar lângă ei și a sustras casetofonul din interior. Nu s-a mulțumit numai cu atât și a luat și antena de deasupra microbuzului. Imediat după, s-a urcat în mașină alături de ceilalți doi și au plecat spre strada Mihai Viteazul. Întreaga scenă a fost suprinsă de o cameră de supraveghere.

12 000 de lei, din două mișcări

Cei trei hoți au dat atacul și miercuri seara (27 martie), în parcarea clubului Greenfield din zona Gării. Aceștia au mers și au luat la „control” autoturismele din parcare, uitându-se în interiorul acestora cu o lanternă. Unde li s-a părut că este ceva „interesant” pentru ei, au trecut la treabă, spărgând geamurile laterale cu o pietre.

Doi bârlădeni, care au mers la clubul respectiv pentru a juca tenis, au avut surpriza vieții lor când au ieșit și și-au găsit autoturismele vandalizate și cu bunurile lipsă. Hoții au furat dintr-o mașină suma de 3000 de lei și un telefon mobil scump, iar din alta suma de 1700 de lei și un telefon mobil. Conform estimărilor celor doi, pagubele se ridică la aproximativ 12000 de lei.

„Miercuri searã, douã persoane au anuntat la 112 cã le-au fost sparte masinile, ocazie cu care li s-au furat mai multe bunuri si sume de bani, paguba fiind de 4000 de lei la una din persoane si 8000 de lei la cealaltã persoanã. Lovitura a fost datã în zona Gãrii Bârlad. S-au deschis douã dosare penale pentru furt calificat, avem si un cerc de suspecti, fiind fãcute cercetãri pentru stabilirea identitãtii fãptasilor si tragerea lor la rãspundere penalã”, a declarat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Fețele celor trei componenți ai bandei de hoți au fost surprinse de camerele de supraveghere a unui bar în care se află și aparate de păcănele și unde cel mai probabil au mers să joace „prada”. Polițiștii au acum o misiune ușoară, fiind deja întocmit un cerc de suspecți.

Articolul precedentProfesorii de sport din Vaslui, în schimb de experiență la Anenii Noi
Articolul următorTransurb a pierdut procesul cu o pasageră rănită în timpul unei călătorii