Ca de fiecare dată și în acest an instituțiile muzeale vor deschide larg porțile publicului cu propuneri de programe dintre cele mai diverse, pentru toate categoriile de public. Evenimentul Noaptea Muzeelor patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) inițiată la Berlin în anul 1997 merge mai departe cu noi provocări.

            „Cu mulți ani în urmă și instituția bârlădeană a aderat la această generoasă inițiativă propunând și în acest an o mare varietate de evenimente, cu caracter științific, cultural și educațional. Înainte de orice doritorii vor putea viziona expozițiile permanente organizate în cadrul secțiilor de istorie – arheologie, artă, memorialistică și științele naturii, găzduite în patru locații aparținând muzeului, respectiv în sediul central al instituției, din str. Vasile Parvan nr. 1, pavilionul expozițional „Marcel Guguianu”, sediul din str. Republicii nr. 235, și din acest an iubitorii de frumos vor putea vizita și Muzeul Colecțiilor, recent redeschis unde sunt expuse donațiile a doi importanți artiști bârlădeni, cu recunoaștere națională și internațională, respectiv pictorul Corneliu Vasilescu și graficeanul Dragoș Pătrașcu. Pe lângă expozițiile permanente amintite publicul vizitator va putea vedea și câteva expoziții temporare organizate în ultimele săptămâni, cum ar fi expoziția de pictură cu titlul „FIE SĂ RENASCĂ” semnată de doi din membrii legendarei formații rock PHEONIX, respectiv Nicu Covaci și Valeriu Sepi. O altă expoziție este cea vernisată cu puțin timp dedicată Zilei Internaționale a Astronomiei, fiind vorba de o expoziție în care sunt prezentate toate telescoapele aflate în dotarea Observatorului nostru astronomic, însoțită și de o succesiune de imagini rezultate în urma cercetării cerului. Cea de-a treia expoziție temporară care poate fi văzută este cea intitulată „Memorial aviatic” – colectia Ovidiu Marinescu. La cele prezentate până acum mai propunem publicului interesat să participe:

            Începând cu ora 15.00 publicul tânăr este invitat în curtea Pavilionului expozițional „Marcel Guguianu” la Atelierul de olărit. Este vorba de o activitate destinată copiilor de toate vârstele, care, într-o atmosferă plăcută și relaxantă, își pot descoperi creativitatea, imaginația și bucuria de a petrece timpul puțin altfel, în aer liber.

            La ora 19.00 se vor dechide porțile muzeului, incluzând toate locațiile, și va avea loc la sediul central vernisajul expoziției „Specii invazive din România, de interes pentru U.E” rodul colaborării noastre cu Institutul de Cercetare Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea.

            La ora 19.45 în sala mare de la Casa Studza va avea loc vernisarea unei interesante expoziții de lego, intitulată „Călătorii fantastice în lumi imaginare”.

            La ora 20.30 publicul iubitor de muzică de bună calitate este invitat la un concert de chitară clasică susținut de artiștii Costin Soare, unul dintre cei mai activi şi apreciaţi muzicieni români, și Ioan Bănescu unul dintre tinerii chitariști români cu o intensă activitate concertistică. Evenimentul se va desfășura la Pavilionul expozițional „Marcel Guguianu”.

            La ora 21.45 cei interesați de astronomie vor putea participa la programul de observații derulat la Observatorul nostru astronomic, din str. Republicii 235”,au precizat reprezentanții muzeului bârlădean.

Programul de vizitare, al expozițiilor permanente și temporare, găzduite în cele patru locații se va încheia la ora 24.00.

Intrarea liberă.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentCARAVANA ANTIMAFIA – Anca Alexandrescu descinde, joi, în Gorj – județul care a devenit ținta gigantului austriac OMV. Joi, ora 18:00, pe Realitatea PLUS
Articolul următorFentanilul, drogul care face ravagii printre adolescenți