Tot mai mulți bârlădeni se plâng că pubelele de gunoi sunt umplute de cei care nu locuiesc în zonele lor, în special în zonele periferice care fac legătura cu localitățile Perieni, Trestiana sau Zorleni, unde dimineața opresc autoturisme și din portbagaj sunt descărcați saci cu deșeuri menajere, după cum spune chiar primarul Dumitru Boroș că a fost înștiințat de anumiți cetățeni. O rezolvare la acestă situație ar fi ca punctele de colectare să fie îngrădite, iar depunerea deșeurilor să se facă doar pe bază de cartelă de acces.

„Aici vom ajunge, în a doua etapă se va da o hotărâre de Consiliu Local și vom preciza blocurile care duc la punctul respectiv. Pentru că noi avem probleme mari cu gunoiul. Avem cetățeni care coboară din Bariera Puiești, care nu sunt cetățenii Bârladului și au gunoiul în portbagaj și la primul tomberon îl lasă acolo. Noi nu avem nimic cu ei, sunt oameni care muncesc la Bârlad, dar locuiesc la Perieni iar taxa o plătesc la Perieni. Mai avem din Trestiana care aduc pe strada Vasile Milea… oamenii i-au și filmat, îi supraveghează…”, a spus Dumitru Boroș.

Teoretic, în fiecare punct de colectare se va putea intra doar pe baza de cartelă de acces. Fiecărui astfel de punct îi vor arondate un număr precis de blocuri. Se speră în acest fel și la rezolvarea situațiilor din cadrul anumitor asociații de proprietari, unde punctele de colectare au fost desființate iar cele rămase trebuind să facă față unui număr impresionant de blocuri.

Prin crearea acestor platforme îngrădite se dorește și restricționarea accesului celor care răscolesc prin gunoi să sustragă materialele reciclabile din containere. Proiecte de acest gen au mai fost deja implementate în orașe precum Cluj, Oradea, Piatra Neamț, Roman, Cugir.

Articolul precedentUn bărbat a fost arestat pentru că a încălcat ordinul de protecție emis împotriva sa
Articolul următorVIDEO. Ambulanță implicată într-un accident rutier în Bârlad