Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui a fost gazda Simpozionului județean ”Împărtășește-ne din experiența ta!”.

Aflat la a treia ediție, simpozionul a fost organizat cu prilejul finalizării proiectului de mobilități pentru profesori ”O școală prietenoasă”, implementat de liceul vasluian în perioada 1 septembrie 2017-31 decembrie 2018.

Scopul desfășurării acestui simpozion a fost realizarea unui schimb de experiențe și bune practici în implementarea proiectelor europene. Cuvântul introductiv a fost susținut de Cristiana Botan, inspector general adjunct la ISJ Vaslui, care a subliniat importanța implementării unor astfel de proiecte asupra cadrelor didactice, elevilor, unităților de învățământ, comunității locale. Într-o primă etapă a simpozionului, reprezentanții școlilor vasluiene (Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui, Colegiul Economic „Anghel Rugină”, Liceul Tehnologic „Ion Mincu”, Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”, CJRAE Vaslui, Școala Gimnazială „Constantin Parfene”, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui) au prezentat rezultatele proiectelor implementate: proiecte Erasmus+/ Formare profesională VET, proiecte de mobilități în domeniul educației școlare KA2 și KA1, dar și proiecte finanțate prin mecanismul financiar SEE.

Sesiunea de prezentare a proiectelor a fost urmată de o activitate pe grupe în cadrul căreia cei 28 de profesori beneficiari ai cursurilor de formare din cadrul proiectului ”O școală prietenoasă” și reprezentanții celorlalte instituții au împărtășit idei, experiențe, exemple de bună practică.

Articolele și materialele realizate în cadrul simpozionului vor fi cuprinse în numărul 3 al revistei „Împărtășește-ne din experiența ta!”.

Articolul precedentBătăi ca-n vestul sălbatic pe străzile din Vaslui
Articolul următorVIDEO: ”Felicit jucătorii pentru calificare!”