Un proxenet din Bârlad, care a încercat să împiedice agenții de la Poliția Locală să amendeze șapte femei, prinse în „exercițiul funcțiunii”, practicând prostituția, a fost amendat cu 4700 de lei. Bărbatul i-a jignit pe polițiști și s-a pus în fața femeilor, în încercarea de a le proteja să nu fie amendate.

Agenții de la Poliția Locală au acționat zilele trecute în zonele „fierbinți” ale municipiului Bârlad, cu precădere în zonele de Nord și Sud, pentru combaterea fenomenului de prostituție. Urmare a acțiunii, polițiștii au identificat șapte femei, cu vârste cuprinse între 19 și 44 de ani, care practicau raporturi sexuale contra-cost.

În momentul în care agenții locali au încercat să întocmească procesele verbale de contravenție, un bărbat în vârstă de 37 de ani, a încercat să facă tot posibilul că „protejatele” sale să nu fie sancționate. Astfel, prin adresarea de injurii și amenințări, proxenetul a încercat să intimideze polițiștii și să le facă scăpate pe cele care practicau cea mai veche meserie din lume.

Individul a fost reținut și legitimat de agenți, apoi amendat cu 4200 de lei pentru faptul că i-a împiedicat pe polițiști să-și ducă atribuțiile la îndeplinire și cu încă 500 de lei pentru adresarea de injurii și amenințări.

„Poliția locală va continua activitățile de combatere a faptelor prevăzute de Legea nr. 61/1991, cu scopul de a preveni abuzuri de orice fel sau acte de violență îndreptate împotriva persoanelor care „prestează” asemenea servicii, pe de altă parte, cu scopul de a preveni cazuri de răspândire sau contactare a unor boli prin transmitere sexuală”, a precizat Vasile Chelaru, directorul executiv al Poliției Locale Bârlad.

Articolul precedentMotocicliști, implicați într-un accident rutier la Ivănești
Articolul următorPerformanță remarcabilă pentru România, la taekwon-do ITF: A treia națiune din Europa!