Peste 1.400 de daruri au fost împărțite astăzi unor copii care provin din familii defavorizate din județ.

Pe post de Moș Crăciun a fost PS Ignatie, Episcopul Hușilor, cel care a inițiat acţiunea ”Dar de Crăciun”, prin Asociaţia ”Filantropia Ortodoxă” Huşi.

Copiii, însoţiţi de preoţii parohi din localităţile lor, s-au adunat în curtea episcopiei, unde au ascultat și au cântat colinde şi cântece patriotice şi s-au bucurat de daruri.

”Mă bucur foarte mult că această curte este plină de nevinovăţie, având în vedere sufletele tuturor copilaşilor care, îndrumaţi de preoţii din parohiile lor, au răspuns invitaţiei noastre de a petrece o seară frumoasă, de har, de multă bucurie. Sărbătoarea Crăciunului este întotdeauna asociată cu nevinovăţia, pentru că se naşte însăşi nevinovăţia. Această sărbătoare este una prin excelenţă a copiilor, a copilăriei. Asta am vrut şi noi, să-i bucurăm pe cei mici şi să simtă şi ei, în sufletele lor, mult mai curate decât ale noastre, mult mai luminoase, tot ceea ce le oferă Hristos prin această sărbătoare”, a spus PS Ignatie.

Copiii au avut parte și de un foc de artificii, iar la finalul acţiunii episcopul Huşilor a plantat în curtea Episcopiei un brad, pentru a marca sărbătoarea Centenarului Marii Uniri.

GALERIE FOTO

Articolul precedentTrei bărbați din Huși, cercetați pentru un furt în valoare de 20.000 de lei
Articolul următorCa-n filme: un hoț a sunat la 112 și a spus că a fost răpit și obligat să spargă un magazin