În perioada 5-6 octombrie a.c., peste 80 de polițiști și jandarmi au fost implicați  la nivel județean, într-un plan de acțiune pentru creșterea siguranței publice.

Polițiștii au desfășurat activități ce au vizat creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc prin prezenţa activă a poliţiştilor în zonele de risc identificate, combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihotrope, legitimarea persoanelor suspecte, controlul corporal al acestora, verificarea autovehiculelor cu care se deplasează, constatarea contravenţiilor prevăzute de Legea nr.61/1991, a contravenţiilor la regimul rutier precum și constatarea de infracţiuni la regimul rutier sau de natură judiciară, comise stradal.

Astfel, în noaptea de 5 spre 6 octombrie a.c., pe raza municipiului BÂRLAD, acţiunea poliţienească a fost efectuată în sistem integrat, cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui (structurile de ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră, investigarea criminalității economice, transporturi feroviare, combaterea criminalității organizate și polițiștii din cadrul serviciului acțiuni speciale) şi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău. În total, la acţiune, participând un număr de 60 de polițiști şi subofiţeri jandarmi.

Cu ocazia filtrelor instituite, au fost verificate peste 120 de autovehicule, legitimate peste 145 de persoane și efectuate peste 130 de controale corporale. Au fost efectuate 66 de testări alcoolscopice iar 11 persoane au fost testate cu aparatul DrugTest pentru depistarea consumului de substanțe psihotrope.

Urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 5.000 lei. De asemenea, aceștia au reținut 7 de permise de conducere, 3 certificate de înmatriculare și au dispus retragerea plăcuțelor de înmatriculare în 4 situații.

Totodată, cu ocazia acțiunii, au fost constatate 2 infracțiuni, una privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe – faptă prevăzută de art. 336 alin. 2 din Codul  penal (ca urmare a unei testări cu aparatul DrugTest) și una cu privire la nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, faptă prevăzută de art. 342, alin. 2 din Codul penal, după ce în mașina unui bărbat de 25 de ani, din Bârlad, a fost depistat un pistol cu gaze.

În ziua de 5 octombrie a.c., pe raza orașului MURGENI  au fost desfășurate activități punctuale pe linia prevenirii infracțiunilor cu violență și a infracțiunilor la regimul rutier. Activitățile au fost desfășurate de polițiști ai Poliției Orașului Murgeni sprijiniți de polițiștii Serviciului Acțiuni pentru Speciale Vaslui.

Cu ocazia acțiunii au fost legitimate și controlate peste 40 de persoane, verificate peste  20 de autovehicule și aplicate 15 sancțiuni contravenționale în sumă de peste 3400 lei.

Un bărbat din municipiul Galați este cercetat penal după ce a fost depistat comercializând pește fără documente legale de proveniență (faptă prevăzută și pedepsită de art. 64 din OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura).

Un conducător de autovehicule, din comuna Blăgești, este cercetat penal după ce a fost surprins conducând pe drumurile publice un autovehicul, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1.13 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe raza municipiului HUȘI, în perioada 5/6 octombrie a.c., s-a acționat cu echipaje de polițiști rutieri însoțiți de colegi specializați în combaterea infracțiunilor de criminalitate economică.

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat controale la peste 20 agenți economici și au fost verificate peste 15 autovehicule.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale,  în valoare de peste  4.500 lei.

Activitățile desfășurate de polițiștii vasluieni vor continua și în perioada următoare, în vederea menținerii unui climat de legalitate, ordine și siguranță publică.

Articolul precedentPatru vasluieni și-au pierdut viața într-un accident cumplit în județul Iași
Articolul următorFemeie spulberată pe o trecere de pietoni din Bârlad