Practica selecției presei la conferințele de presă ori prezentarea anumitor realizări ale edililor nu s-a inventat la Bârlad și e pe departe ca acest fenomen să dispară. Mai nou, Realitatea de Vaslui – reprezentantul în teritoriu al televiziunii Realitatea Plus, nu se mai află printre publicațiile invitate la fluxul de informații destinate opiniei publice.

Nu este prima dată și cu siguranță nici ultima, când primarul Boroș susține o întâlnire doar cu o parte dintre jurnaliști, exact ca atunci când a îmbarcat în autoturisme tot doar o parte dintre reprezentanții presei și i-a plimbat prin oraș pentru a vedea și fotografia obiectivele aflate în derulare sub denumirea de investiții. După ce criterii sunt selectate publicațiile locale care sunt „onorate” cu invitații, doar primarul știe sau Biroul său de Presă.

Astăzi, la sediul Partidului Național Liberal, începând cu ora 12:00, a avut loc o conferință de presă organizată de primarul Dumitru Boroș, în care a prezentat publicului prin intermediul ziariștilor prezenți, stadiul lucrărilor aflate în execuție, la nivel local. Printre întrebările strecurate „of topic” din cadrul conferinței, au fost și cele legate de posibila candidatura pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Bârlad.

Primarul Boroș, reloaded?

Dumitru Boroș nu a dat un răspuns răspicat despre candidatura sa însă a ținut să precizeze că un primar are nevoie de cel puțin două mandate pentru a-și duce la îndeplinire proiectele. Și a infirmat zvonurile conform cărora ar intenționa să candideze pentru un mandat de parlamentar.

La sfârșitul conferinței, (tot) doar o parte dintre jurnaliștii prezenți l-au întrebat pe edil de ce reprezentantul Realitatea Plus nu a fost invitat la conferința de presă. Caracteristic domniei sale, s-a arătat extrem de surprins și l-a întrebat imediat pe convocator, respectiv consilierul personal Iulian Bîca, cerându-i lămuriri în acest sens.

Iulian Bîca a contactat corespondentul Realitatea Plus și a motivat că în cursul serii trecute i-a trimis acestuia un mesaj pe rețeaua Whatsapp, cu privire la convocarea la conferința de presă de astăzi. Desigur, în mesageria reporterului de pe rețeaua respectivă nu există nici un mesaj  care să ateste cele afirmate.

Eventual, îl invităm pe consilierul Iulian Bîca să se folosească de tehonlogie și să ne transmită un „printscreen” (captură de ecran) pentru a face dovada celor spuse. Și dacă se dovedește că tehnologia i-a jucat feste, nelivrând mesajul către Realitatea Plus, atunci o să punem o bilă albă în contul acestuia pentru bune intenții.

Până atunci, ne luăm informațiile la fel ca toți cetățenii, din auzite și din anumite surse.

Articolul precedentAccident cu o persoană încarcerată la Cișmeaua Moldovencei. FOTO
Articolul următorIncendiu de vegetație la intrare în Bârlad. Traficul rutier a fost afectat pe DE 581 – FOTO&VIDEO