Regizorul Cristian Mungiu va fi în mijlocul vasluienilor, sâmbătă, 6 iulie, de la ora 21, la Teatrul de Vară.

Acesta va participa la proiecția filmului a cărui regie a semnat-o, ”Amintiri din Epoca de Aur – Dragoste în timpul liber”.

Cu această ocazie, înaintea proiecției, va avea loc o sesiune Q&A, la care vasluienii vor putea pune întrebări invitatului.

Evenimentul face parte din Caravana ”Les Films de Cannes à Vaslui”, care se va desfășura în perioada 5 – 14 iulie la Teatrul de Vară.

VINERI, 5 iulie, de la ora 21:00 va avea loc proiecția filmului Apusul/Sunset, în regia lui László Nemes, film care a fost prezentat în premieră la Veneția în 2018, unde a câștigat premiul criticilor FIPRESCI.

DUMINICA, 7 iulie, la ora 21:00, la Teatrul de Vară va fi proiectat Paterson, un film-poezie al celebrului Jim Jarmusch. Paterson trăiește în Paterson, New Jersey, acest oraș al poeților – de la William Carlos Williams la Allan Ginsberg – azi în decădere.

VINERI, 12 iulie, co-producția Franța – România – Spania – Belgia – Statele Unite, turnată parțial în România de către Mobra Films, avându-i în distribuție pe marii actori John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed, The Sisters Brothers/ Frații Sisters va rula de la ora 21:00. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția 2018, unde a câștigat Leul de Argint pentru Cel mai bun regizor.

SAMBATA, 13 iulie, The Florida Project/Proiectul Florida, în regia actorului Sean Baker va fi văzut pe ecranul Teatrului de Vară din oraș. Filmul a avut premiera mondială la Cannes în 2017 și a fost extrem de lăudat pentru regie și jocul actoricesc al lui Prince și William Dafoe.

Caravana se va încheia DUMINICA, pe 14 iulie, de la ora 21:00 cu proiecția filmului Cold War/Războiul Rece (Premiul pentru regie, Cannes).

 

Articolul precedentUn bărbat din Banca prins la furat în municipiul Vaslui
Articolul următorSprijin pentru formațiile artistice de la Palatul copiilor Vaslui