Astăzi, 12 septembrie 2019, la sala de ședințe a Primăriei mun. Vaslui a avut loc o întâlnire de lucru a primarului Vasile Pavăl și Comisiei de reglementare a circulației pe drumurile publice în municipiul Vaslui cu reprezentanții școlilor de șoferi din Vaslui.

Tema întâlnirii a constituit-o punerea în aplicare a prevederilor HCL nr. 82/2019 privind aprobarea măsurilor privind fluidizarea circulației și creșterea siguranței rutiere din municipiul Vaslui.

Așa cum se cunoaște deja, în anexa la acest document sunt prevăzute modalități de prevenire a supraaglomerării traficului în municipiul reședință de județ, o parte dintre ele fiind deja implementate, respectiv instituirea sensurilor unice pe unele străzi din oraș; instituirea de restricții privind staționarea, oprirea, parcarea autovehiculelor; suplimentarea și revizuirea marcajelor rutiere.

Una dintre direcțiile de lucru stabilite de comisia mai sus menționată constă în restricționarea accesului în anumite intervale orare pentru autovehiculele care aparțin școlilor de șoferi, astfel că în ședința de lucru de astăzi s-au comunicat reprezentanților școlilor de șoferi posibilitățile de decongestionare a traficului rutier conform punctului 5 din anexa la HCL nr. 82/2019, respectiv interzicerea accesului mașinilor școală, în zilele lucrătoare, în intervalele orare 07.00 – 09.00 și 15.00 – 17.00, în zonele cuprinse între străzile:

– Ștefan cel Mare și sensurile giratorii ICIL – Crucea Gării – Vasflor și retur;

– Victoriei – N. Iorga – A. Donici – Traian – Republicii și retur,

Toți cei prezenți la ședință au luat cunoștință de restricțiile menționate, intrarea lor în vigoare fiind efectivă din ziua de luni, 23 septembrie 2019.

Articolul precedentVIDEO. Exercițiu: Cutremur de 6,8 grade pe Richter și incendiu la o clădire din Bârlad
Articolul următorBărbat reținut pentru infracțiunea de tâlhărie