Răzvan Burleanu, președintele FRF, alături de Bogdan Gheorghiță, președintele AJF Vaslui

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, consideră că România rurală poate contribui la dezvoltarea fotbalului românesc. De aici a pornit și ideea organizării competiției Cupa Satelor.

Acesta a dat asigurări că forul pe care îl conduce se va implica în susţinerea fotbaliştilor de la sate.

”Dacă este să ne uităm pe statistici, o să vedem că 68 la sută dintre jucătorii de primă reprezentativă a României de după de revoluţie proveneau din mediul rural, iar astăzi doar 1 la sută dintre jucătorii primei reprezentative vin de la sate. Nu vreau să spun că este sau nu o problemă, dar cu siguranţă e ceva care ne dă de gândit şi dacă luăm în considerare că automat nu mai suntem o naţiune de 20 de milioane de locuitori, ca bază de selecţie, ci doar de 10 milioane care trăim în mediul urban, atunci credem că trebuie să facem cât mai multe pentru România rurală. Chiar credem cu tărie că România rurală poate contribui la dezvoltarea fotbalului românesc. Dacă vom demonstra acest lucru în fotbal, cred că apoi şi alte sectoare de activitate vor putea să urmeze acest model”, a afirmat Răzvan Burleanu.

Din păcate, FRF poate sprijini copiii, care provin din medii cu posibilităţi materiale reduse, doar pentru procurarea echipamentelor sportive, iar autoritățile locale sunt cele care ar trebui să se implice financiar, pentru a acoperi cheltuielile legate de pregătirea copiilor sau participarea lor la competiţii.

”Efortul financiar pică pe umerii primăriilor din comunele ţării noastre şi în acelaşi timp pe pasiunea şi efortul pe care ar trebui să-l depună profesorii de educaţie fizică şi sport pe care îi avem în mediul rural. De aceea, considerăm că autorităţile locale joacă cel mai important rol. Ne-am dori ca federaţie să finanţăm mult mai multe lucruri, dar din păcate, resursele noastre financiare sunt foarte limitate. După cum ştiţi, suntem singura federaţie nefinanţată de Guvernul României. Nu avem niciun ban public şi atunci avem nevoie de sprijinul partenerilor din mediul privat”, a mai spus şeful FRF.

Răzvan Burleanu a participat la etapa județeană a Cupei Satelor de la Vaslui, unde a premiat echipa câștigătoare, Școala Ferești.

Articolul precedentCum stă Partidul Realitatea în SONDAJE. Evoluţia spectaculoasă care dinamitează scena politică
Articolul următorRacova Pușcași a luat avans în liga a patra