O persoană neidentificată, deocamdată, a tras cu o armă asupra unui autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din localitatea Buzău. Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți (n.r. – 13 spre 14 decembrie, ora 01:15), în timp ce buzoianul se deplasa pe bulevardul Republicii din Bârlad.

Imediat, acesta a tras pe dreapta și a anunțat polițiștii. Echipajele sosite la fața locului au constatat că nu s-a folosit o armă de foc, ci una de tip airsoft, cu bile din plastic. În interiorul autoturismului au fost găsite două bile din plastic, specifice acestui tip de armă, care au pătruns pe geamul deschis din stânga șoferului.

Conform cercetărilor de la fața locului, nimeni nu a fost rănit și nici nu s-au înregistrat pagube materiale.

„La data de 14 decembrie a.c., ora 01.15 Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată de un bărbat de 21 de ani cu privire la faptul că o persoană necunoscută a executat mai multe focuri de armă asupra autoturismului său.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, tânărul de 21 de ani, din municipiul Buzău, în timp ce se deplasa pe bulevardul Republicii, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, cu autoturismul înmatriculat în județul Buzău, o persoană necunoscută a executat mai multe focuri de armă asupra autoturismului. În interiorul autoturismului  au fost găsite două bile din plastic, de mici dimensiuni ( care au pătruns pe un geam deschis ) și care, din primele verificări efectuate, aparțin unei arme neletale de tip airsoft, nesupusă notificării sau avizării”, a precizat Mihaela Manolache, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării autorului și tragerii la răspundere a acestuia. De asemenea, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Pistoalele de tip airsoft sunt neletale şi legale, însă sunt foarte periculoase dacă ajung pe mâna cui nu trebuie. De la mică distanță pot provoca răni foarte grave.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentPanouri publicitare și construcții în curbe și intersecții, INTERZISE prin lege
Articolul următorStatul român, la mâna infractorilor pentru recuperarea falezei de la 2 Mai și Vama Veche – Rolul DNA