La societatea de transport public local din municipiul Vaslui s-a iscat un scandal imens, după ce liderul de sindicat, Vasile Ioniță, a fost dat afară, pe motiv că a fost depistat că a consumat alcool.

Acesta va contesta decizia conducerii Transurb în instanță, având dovezi că nu a consumat alcool când a intrat la muncă.

De altfel, salariații firmei s-au aliat cu liderul lor și cer demisia directorului Mariana Plăcintă, printr-un memoriu depus la Primăria Vaslui.

”Având în vedere derularea unor evenimente și producerea unor fapte grave care au generat nemulțumiri în rândul salariaților, vă solicităm ca în următoare ședință și în calitate de unic acționar să dispuneți: revocarea din funcție a directorului general, membru in Consiliul de Administrație al SC Transurb SA, ce se face vinovat de săvârșirea unor fapte care îl fac nedemn pentru ocuparea acestei funcții. Nemulțumirea salariaților este generată de lipsa totală de calificare în domeniul transporturilor a acestei persoane. Aceasta deficiență s-a reflectat frecvent în soluțiile pe termen lung și a afectat în mod direct interesele SC Transurb. Nu în ultimul rând, doamna Plăcintă nesocotește flagrant drepturile membrilor de sindicat, neagă efectiv orice fel de drept, ignoră rolul sindicatului și scopul pentru care Legea 62/2011 reglementează înființarea și funcționarea acestuia, săvârșește în mod direct sau indirect, prin măsuri active ori pasive (ignorând cereri ori respingându-le, deși sunt fondate) acte de abuz și de discriminare, intezice participarea sau ne pun în situația de a nu putea participa la ședințele Consiliului de Administrație”, se arată în memoriu.
Salariații Transurb mai precizează că directorul societății, împreună cu cei doi juriști, au
distrus orice șansă de dialog și orice speranță de comunicare între angajați, sindicat și reprezentanții angajatorului, îngrădind prin măsuri radicale și discriminatorii drepturile salariaților și anihilând complet acțiunea sindicatului: ”Este revoltător și de neacceptat faptul că aceste persoane duc o luptă ascunsă împotriva subscrisului sindicat care este reprezentativ la nivel de unitate și susțin fățiș sindicatul înființat de Doamna Director cu concursul unor persoane care dețin funcții de conducere și totodată sunt înregimentate
politic, ceea ce este inadmisibil”.

Articolul precedentMaterial lemnos recuperat de jandarmii vasluieni
Articolul următorCabinetele medicale școlare, absente în mediul rural