În perioada 1 – 7 aprilie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, s-a desfăşurat, la nivel naţional, acțiunea T.I.S.P.O.L. SPEED, înscrisă în Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (T.I.S.P.O.L.)  pentru anul 2019.

Controalele Poliţiilor Rutiere din Europa au vizat respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive, polițiștii rutieri fiind în teren, cu toate aparatele radar disponibile, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

În judeţul Vaslui, în cele şapte zile de acţiune, au acționat un număr de 70 de polițiști rutieri,  fiind oprite pentru control 1.291 autovehicule și legitimate 1.317 de persoane.

Au fost constatate  1.124 de abateri cu caracter contravenţional. Cele mai multe contravenţii au fost constatate de poliţiştii Serviciului Rutier şi de cei ai Birourilor Rutiere Vaslui şi Bârlad.

Totodată, în 44 de cazuri, pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi depăşirea cu mai mult de 50km/h a vitezei maxime admise pe  sectorul de drum respectiv, s-a dispus măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 456.528 lei, iar ca măsură complementară au fost reținute 64 permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

          Polițiștii vasluieni vor acționa în continuare în vederea impunerii unui climat de disciplină și siguranță în rândul conducătorilor de autovehicule și combaterea tuturor faptelor antisociale.

Articolul precedentACȚIUNE DE AMPLOARE A POLIȚIȘTILOR  VASLUIENI
Articolul următorO elevă de la „Mihai Eminescu”, accidentată de un autobuz