Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, Secției 1 Poliție Rurală Vaslui și Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au acționat în zilele de 06 și 07 aprilie a.c. în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat din zona municipiului Vaslui.

În zilele de 06 și 07 aprilie a.c., între ora 08:00 și 16:00, 30  de polițiști rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Vaslui și secțiilor de poliție rurală arondate au desfășurat o acţiune cu caracter preventiv – reactiv, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat din zona municipiului Vaslui.

Prin desfășurarea acțiunii s-a urmărit depistarea, identificarea şi sancționarea celor care încalcă prevederile legale, axate, în principal, pe depăşirea limitei legale de viteză, asigurarea fluenţei traficului rutier prin prezenţa activă a efectivelor de poliţie pe sectoarele de drum cu trafic intens și conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză sau neadaptării acesteia la condițiile de drum.

Totodată, cu ocazia acțiunii, a fost constatată o infracțiune   privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe – faptă prevăzută de art. 336 alineatul 1 din Codul  penal.

(În ziua de 07 aprilie a.c., ora 11.40, a fost depistat un bărbat de 43 de ani din Vaslui, care se deplasa pe strada Șoseaua Națională din municipiul Vaslui la volanul unui autovehicul înmatriculat în județul Vaslui. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei).

De asemenea, polițiștii au aplicat 400 de sancțiuni contravenționale, dintre care 396 pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) și 4 pentru abateri la alte acte normative.

Ca măsură complementară, au fost reținute 33 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de peste 210.000 de lei.

Articolul precedentPOLIȚIȘTII VASLUIENI AU ACȚIONAT PENTRU COMBATEREA FAPTELOR ILICITE DIN DOMENIUL COMERCIALIZĂRII DE PRODUSE AGRO – ALIMENTARE
Articolul următorSĂPTĂMÂNA  „T.I.S.P.O.L. SPEED” ÎN JUDEȚUL VASLUI