Judecătoria din Blaj l-a condamnat pe un bărbat din municipiul Bârlad la șase luni de închisoare cu executare, după ce acesta ar fi păcălit o persoană că-i va aduce din Germania un autoturism. Bârlădeanul a primit banii, apoi nu a mai răspuns la telefon.

Florin Pricop (42 de ani), de loc din Bârlad, dar stabilit de câțiva ani în Germania, a fost contactat de o persoană din localitatea Blaj care i-a cerut să-i aducă un autoturism. Deși în primă fază bărbatul din Bârlad a refuzat, ar fi revenit ulterior arătându-se dispus să ajute victima, acesta din urma transferându-i suma de 1500 euro prin intermediul Western Union.

Victima i-a trimis chiar și bani prin intermediul Western Union, după ce Florin Pricop i-ar fi spus că a achitat un avans de 200 de euro pentru un autoturism pe care i l-a prezentat în niște fotografii trimise prin e-mail.

Astfel, bârlădeanul a ridicat de la Western Union suma de 1500 de euro, urmând ca ulterior, conform înțelegerii, victima să-i restituie personal și „avansul” pe care l-a plătit pentru mașină.

Persoana din localitatea Blaj a așteptat ca Florin Pricop să ajungă în țară, la volanul autoturismului pentru care plătise, însă acesta nu a mai dat nici un semn și nici la telefon nu a mai răspuns.

A luat legătura cu prietena bârlădeanului care i-a comunicat că Florin Pricop plecase spre România cu autoturismul respectiv, însă a fost operat de urgență în Austria. La câteva zile distanță, victima a reușit să-l contacteze pe Florin P. care ar fi răspuns la acuzațiile de înșelăciune cu amenințări și injurii, după care nu a mai răspuns la telefon.

După ce victima i-a comunicat prin mesaje bârlădeanului în vârstă de 42 de ani că va merge la poliție și va depune plângere, Florin P. a trimis tot prin intermediul mesajelor o fotografie cu o branulă în mână și a amenințat că se va sinucide. El ar fi recunoscut că a înșelat victima și i-a sugerat acesteia să-și recupereze banii de la prietena lui, care a beneficiat în mare parte de acea sumă.

Ulterior, bârlădeanul stabilit în Germania nu a mai putut fi contactat de către victimă. Victima și Florin Pricop s-au cunoscut prin intermediul unui joc online, unde mai multe persoane din grupul de joc au garantat pentru seriozitatea acestuia.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu doi ani, iar judecătoria Blaj a emis o sentință pe 17 octombrie 2018, la șase luni de închisoare cu executare pentru Florin Pricop. Decizia nu este definitivă putând fi atacată cu apel.

 

Articolul precedentCăutat de autoritățile italiene, depistat la controlul de frontieră
Articolul următorL-a bătut pentru că mergea pe mijlocul drumului. Agresorul, reținut de poliție