Omul și utilajul pe șantierul variantei ocolitoare, sau cel puțin așa reiese din comunicatul de presă remis de instituția Primăriei Bârlad care spune că „peste 60 de muncitori și tot atâtea utilaje s-au aflat săptămâna trecută pe șantierul șoselei de centură”. Mai mult, administrația bârlădeană dă asigurări că „din această săptămână, alte echipe și alte utilaje se alătură celor existente, așa încât în scurt timp întârzierile provocate de blocajul din lunile trecute să fie recuperate”.

Primarul Dumitru Boroș mai afirmă că „lucrările la varianta ocolitoare au reînceput la sfârșitul lunii mai, după demersuri repetate făcute de primarul Dumitru Boroș pe lângă Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, demersuri susținute și de parlamentarii Adrian Solomon și Iulian Bîca”.
 
”Cu siguranță cetățenii municipiului Bârlad sunt cei care își doresc cel mai mult ca șoseaua de centură să devină realitate cât mai repede posibil. Este și motivul pentru care nu există nici măcar o zi în care să nu mă interesez de stadiul lucrărilor și nicio săptămână în care să nu merg pe șantier. Am spus-o și o repet: dincolo de calitatea mea de primar, în primul rând sunt cetățean al urbei și vreau cu ardoare să scăpăm de traficul greu de pe străzile orașului. În curând, Bârladul intră în cel mai mare proces de asfaltare din ultimii 50 de ani. Vor fi asfalt nou, trotuare noi, parcări pe cele mai tranzitate artere rutiere. Pentru un primar, care a luptat mult împreună cu echipa lui să atragă fondurile necesare acestei asfaltări, nu este tristețe mai mare decât să vadă cum străzile nou-nouțe sunt uzate agresiv de acest trafic greu de care nu mai scăpăm. Sper să se înțeleagă de ce sper ca lucrările la varianta ocolitoare să nu mai aibă nicio zi de întârziere”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Sursa: Realitatea de Vaslui