Urmare a numeroaselor acte de vandalism înregistrate asupra bunurilor aflate pe domeniul public, a mobilierului stradal (bănci, coșuri de gunoi) și chiar a jardinierelor ori ai arbuștilor ornamentali proaspăt plantați, administrația vrea să limiteze acest fenomen și să extindă supravegherea video în Grădina Publică și Parcul V.I. Popa din Bârlad.

În acest mod, cei care sunt certați cu legea și vor fi mai ușor de identificat iar imaginile stocate vor deveni un mijloc de probă incontestabil.

Valoarea estimată a proiectului de extindere a sistemului de supraveghere video este de 24.638,95 de lei, sumă suportată de la bugetul local.

În Grădina Publică vor fi instalate cinci camere de supraveghere, două dintre ele centrate pe poarta de intrare și fântâna arteziană.

Locul de joacă din incinta parcului V.I. Popa va fi și el supravegheat video. În total, în parcul central vor fi instalate patru camere de supraveghere, fiecare intrare urmând a fi monitorizată video.

Proiectul de hotărâre în acest sens va fi dezbătut și supus votului consilierilor locali în ședința din 28 noiembrie 2019.

Articolul precedentA venit iarna! Secția Drumuri Naționale Bârlad este pregătită să intervină cu 11 utilaje
Articolul următorTrei parcări și un parc de joacă au ajuns să coste aproape 600.000 de lei!