Subprefectul Judeţului Vaslui, Mircea GOLOGAN, a condus miercuri, 31 octombrie 2018, ședinţa ordinară a Colegiului Prefectural, care s-a desfășurat ȋn Sala Mare a Consiliului Județean.

În prima parte a ședinţei, cms șef Cristian Laic, șeful Serviciului Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu (CJGNM) Vaslui, a prezentat activitatea instituției din primele nouă luni ale acestui an.

Din raport reiese faptul că au fost efectuate 742 de inspecții, fiind verificați 683 de agenți economici, aplicându-se 69 de amenzi, în cuantum de peste 235.000 lei

”Principalele neconformităţi sancționate au fost lipsă evidenţă gestiune deşeuri, neîncadrare in limitele maxime admise la evacuare poluanți în mediu, nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu, nedepunerea la termen a declaraţiilor la fondul pentru mediu, depozitare necorespunzătoare a uleiurilor uzate, abandonarea deșeruilor în spațiu neamenajat, evacuare ape uzate în mediu, gestionarea necorespunzătoare a ambalajelor contaminate  cu substanțe periculoase, nerespectarea prevederilor legale privind DEEE,  arderea deşeurilor”, a declarat Cristian Laic, șeful CJGNM Vaslui.

În partea a doua, alin Trifu, directorul Oficiului Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Vaslui, a prezentat un raport cu implementarea programelor naționale de dezvoltare rurală (PNDR).

În anii 2017-2018, beneficiarii tineri (cu vârsta până în 40 ani împliniți în anul depunerii proiectului) au acordat o mare importanță depunerii de Cereri de Finanțare pentru activitățile din sectorul agricol, pe submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, prin care fiecare proiect poate beneficia de maximum 50.000 de euro.

”La nivelul judetului Vaslui au fost depuse in anul 2017 un număr de 48 proiecte, din care un număr de 25 proiecte au fost deja contractate pi au încasat prima tranșă de plată. Domeniile de activitate ale acestora sunt cultura cerealelor, legumicultura, zootehnie, apicultura. Tot la SM 6.1 au fost distribuite județului Vaslui pentru evaluare și implementare un nr. de 14 proiecte și un proiect pentru implementare. Au fost plătite un nr. de 40 proiecte în valoare de 1.237.500 euro. În anul 2018 au fost depuse un număr de 5 proiecte în valoare de 200.000 euro, proiecte care se află în evaluare”, a precizat directorul OJFIR, Alin Trifu.

În total, Serviciul de Active Fizice și Plăți Directe din cadrul OJFIR Vaslui în anii 2017-2018 a plătit 7.916.638,10 euro valoare nerambursabilă, din care 6.973.467,34 euro buget UE.

Articolul precedentSulsa Vaslui a fost pe podiumul Cupei Europei
Articolul următorTâlhărie ca-n filmele cu Stan și Bran: și-a bătut fosta soacră, i-a furat frigiderul și 600 de lei