Doar o oră și jumătate a ținut ședința consiliului Local Municipal Bârlad de astăzi, presărată cu trei pauze pentru consultări, opt proiecte respinse și doar două aprobate. Președintele de ședință a fost nevoit să închidă sesiunea după ce consilierii social democrați au părăsit sala în semn de protest.

Cu toate că se prefigura o ședință destul de lungă, pe ordinea de zi fiind peste 30 de proiecte de hotărâre, consilierii din partea PSD au scurtat-o și au părăsit sala după numai 10 proiecte supuse dezbaterii.

Unul dintre proiectele adoptate, a avut ca obiect atribuirea unei locuințe de serviciu unui funcționar din cadrul Primăriei Bârlad și a fost aprobat cu un număr de 16 voturi pentru și trei împotrivă. După ce mai multe proiecte au fost respinse pe „bandă rulantă” s-a ajuns și la „mărul discordiei” și anume aprobarea pentru înființarea unui nou traseu de transport în comun pentru cartierul Munteni.

O ceartă în adevăratul sens al cuvântului s-a declanșat între consilierii social-democrați cu cei liberali și primarul Dumitru Boroș, pe tema acestui proiect, după ce tabăra PSD îl acuză pe edil că a inițiat proiectul identic după al lor și că l-a depus la o zi distanță după cel depus de ei la registratura Consiliului Local.

În momentul în care s-a supus la vot proiectul privind înființarea unui nou traseu de transport în comun pentru cartierul Munteni, cel depus de primarul Boroș, acesta a fost respins. Imediat după, următorul proiect supus dezbaterii și votului pe ordinea de zi a fost cel inițiat de social-democrați, cu același obiect, care a fost adoptat însă cu un amendament privitor la traseu, ca acesta să fie cel menționat în cuprinsul celui propus de primarul municipiului Bârlad. După ce a fost adoptat, consilierii PSD s-au ridicat de la masa de ședință și au plecat.

Președintele de ședință a fost nevoit să suspende sesiunea din lipsă de cvorum. Unii dintre consilierii locali liberali, rămași în sală, au început să invoce presa și pe cei prezenți, punând pe umerii social democraților „povara” proiectelor care trebuiau dezbătute și supuse votului.

Trebuie amintit că practica părăsirii sălii de ședință este una folosită la modul general, de ambele tabere din componența Consiliului Local, unii consilieri alegându-și momente-cheie să plece din timpul ședinței, lăsând loc de interpretări.

Articolul precedentDupă 12 ani se redeschide Școala de la Fâstâci
Articolul următorAccident mortal în apropiere de municipiul Bârlad