Gabriela Crețu, senator de Vaslui

Invitată la deschiderea festivităților dedicate Săptămânii Europene a Sportului, senatorul Gabriela Crețu a cerut autorităților locale să investească mai mult în sport, pentru a atrage cât mai multe persoane către mișcare.

Ea recomandă celor aflați în fruntea comunităților să pună la dispoziția oamenilor o infrastructură sportivă modernă și visează să-i vadă pe români că vor face sport 52 de săptămâni pe an.

”Sunt persoane care spun că se aruncă aiurea în sport cu bani publici. Atunci trebuie să reacționăm și să spunem că ceea ce este mai important sunt oamenii, sănătatea și fericirea lor. Important e să investim în sport. Sper din tot sufletul ca anul viitor să avem și o piscină la Vaslui, că eu la ora asta n-aș fi dormit, ci aș fi fost la piscină, să-mi fac kilometrul de dimineață. Recomand să avem 52 de săptămâni sportive pe an”, a spus Gabriela Crețu.

Asociația Județeană Sportul Pentru Toți Vaslui organizează Săptămâna Europeană a Sportului ȋn șase centre, Vaslui, Bârlad, Husi, Negresti, Berezeni, Fălciu.

”Mizăm pe participarea a peste 3.400 de preșcolari, elevi și 250 de voluntari la diverse activități sportive. Avem concursuri de ștafete, parcursuri aplicative și dans. Mai organizăm competiții de biciclete și role, la tenis de masă, arte marțiale, cros, handbal, fotbal, baschet, volei, gimnastică aerobică și karting”, a declarat Elena Anușca-Doglan, inițiatoarea evenimentului, care a fost sprijinită de Primăria Municipiului Vaslui, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui, Palatul Copiilor, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui, numeroase licee, școli gimnaziale și grădinițe din municipiul și județul Vaslui.

GALERIE FOTO

Articolul precedentCSM FC Vaslui-Rapid Brodoc 6-0 (5-0): Derby de Vaslui!
Articolul următorSensurile giratorii de la Gura Leului și Poliție, la votul consilierilor bârlădeni