Sindicatul Național al Agenților de Poliție, aduce critici dure la adresa angajatorului (n.r. – Ministerul Afacerilor Interne) și reclamă despre faptul că în județul Vaslui, există doar doi medici și doi asistenți medicali care se ocupă de peste 2500 de polițiști, în condiții improprii.

Tot sindicatul mai sus amintit, consideră că acordarea unei majorări salariale parțiale nu este altceva decât o păcăleală, în contextul în care la negocierile dintre reprezentanții agenților și oficialități s-a promis altceva.

Redăm integral comunicatul:

„Anul 2019 a debutat cu un nou capitol în care angajatorul a reuşit să ne mai păcălească încă o data cu o majorare salarială parţială, poliţiştii acceptând să primească doar o parte din drepturile care li se cuvin, împreună cu promisiuni din partea guvernanţilor, dar problemele din sistem sunt departe de a fi rezolvate.

În perioada 11-15 februarie 2019, reprezentanţi ai Biroului Executiv Central din cadrul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie au participat la o întâlnire cu factorii de conducere ai Direcţiei Medicale din Ministerul Afacerilor Interne.

Cu această ocazie au fost dezbătute principalele probleme referitoare la serviciile medicale de care beneficiază poliţiştii, deficitul de personal de specialitate, lipsa spaţiilor şi nu în ultimul rând starea de sănătate a celor care activează sau a pensionarilor din acest minister.

Ca exemplu, putem menţiona situaţia existentă la Centrul Medical din judeţul Vaslui care îşi desfăşoară activitatea într-o clădire unde au sediul mai multe firme, fiind de fapt un Centru de Afaceri. Nu este greu să ne imaginăm postura în care sunt puşi colegii noştri, care au nevoie de medic, cu diverse afecţiuni de sănătate şi care trebuie să se „expună” în faţa angajaţilor de la firmele respective, oameni care nu au nimic în comun cu actul medical.

Tot la Vaslui, se poate exemplifica şi problema lipsei de personal, unde activează doar doi medici şi doi asistenţi, fără niciun mijloc de transport în dotare şi care răspund de peste 2500 de poliţişti, cărora trebuie să le ofere servicii medicale corespunzătoare.

La finalul întâlnirii, în urma demersurilor efectuate şi a eforturilor depuse, suntem în măsură să vă informăm că au fost deblocate 143 de funcţii pentru personal medical, dintre care doi medici şi trei asistenţi vor fi repartizaţi la Vaslui.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
„Uniţi vom fi puternici!” ”

Articolul precedentACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR PENTRU COMBATEREA FAPTELOR ILICITE DIN DOMENIUL COMERCIALIZĂRII DE PRODUSE AGRO – ALIMENTARE
Articolul următorUn șofer în vârstă de 79 de ani, a ajuns la spital în urma unui accident rutier