Polițiștii vasluieni au acționat zilele trecute, pe tot cuprinsul județului Vaslui, prin efectuarea de controale, în vederea prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor ilicite ce se comit în domeniul comerțului de produse agro-alimentare.

În ziua de 17 februarie a.c., între orele 06:00 – 14:00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui au desfășurat, pe raza județului Vaslui, o acțiune de verificare a activităţii agenţilor economici şi persoanelor fizice, în vederea prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor ilicite ce se comit în domeniul comerțului de produse agro-alimentare.     

Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificați 37 de agenți economici (27 societăți comerciale și 10 producători agricoli) și legitimate peste 50 de persoane. Au fost constatate 3 infracțiuni de evaziune fiscală, fapte prevăzute și pedepsite de art. 9 din Legea 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Au fost ridicate în vederea confiscării suma de 2.025 lei și produse (unelte, textile și țigarete), în valoare totală de aproximativ 752 lei, ce erau comercializate fără documente legale de proveniență.

De asemenea, polițiștii au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale, dintre care 17  pentru încălcări ale Legii 12/1990 (privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite), 4 la încălcări ale Legea 145/2014 (pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol) și 5 la O.U.G. 28/1999 (obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale).

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 52.200 de lei.

Activitățile desfășurate de polițiștii vasluieni vor continua și în perioada următoare, în vederea menținerii unui climat de legalitate în activitatea economică și a protejării consumatorului.

Articolul precedentI.C.Frimu, comemorat la Bârzești
Articolul următorSindicatul Național al Agenților de Poliție: „Angajatorul a reuşit să ne mai păcălească încă o dată cu o majorare salarială parţială!”