Până la sfârșitul acestei luni, pe scuarul de pe bulevardul Republicii dintre intersecțiile Cerbul de Aur și Confecții, va fi montat un sistem de irigație inteligent. Această investiție este primul program de acest gen implementat în municipiul Bârlad.

Sistemul de irigație se va întinde pe distanța de aproximativ doi kilometri. Administrația locală spune că intenționează ca și la spațiul verde de la Monumentul Eroilor să fie montat același sistem, cât și la Centrul de Informare a Casei „Dej”.

Sistemele de irigație vor fi comandate printr-un soft, care poate fi instalat și pe telefoanele mobile și vor fi setate în funcție de anotimp, ca solul să primească cantități diferite de apă. Noutatea acestui sistem este că va fi dotat cu senzori de ploaie, ceea ce face ca risipa de apă să fie redusă la minim.

Proiectul are ca termen de finalizare data de 31 decembrie. Finanțarea se va asigura de la bugetul local și are un cuantum de 300.000 lei.

Articolul precedentComedia “Un bărbat și mai multe femei” a Teatrului de Artă București vine la Bârlad, în turneu aniversar – 10 ani!
Articolul următorBărbatul din Zorleni dat dispărut, a fost găsit mort, în apele râului Bârlad!