Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui astăzi, 17.10.2020, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel – 4044 de cazuri confirmate cu noul coronavirus:

-292 persoane internate în spital: 278 pe secții (asimptomatici 13, forme ușoare 54, forme medii 170, forme severe 41) și 14 în ATI;
-112 persoane decedate;
-3193 de persoane vindecate;
-447 de persoane pozitive la domiciliu.

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.
În cursul zilei de ieri, 16 octombrie 2020, 140 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 47 de polițiști locali au desfășurat 7 acțiuni și misiuni specifice.
S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în cazul a 550 de persoane. 74 de persoane au fost depistate nerespectând măsurile individuale de protecție, fiind aplicate sancțiuni în valoare de peste 9.650 lei.

De asemenea, peste 87 de societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.
Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Inspectoratul de Jandarmi Vaslui va executa alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și alte instituții cu atribuții de control,  în perioada 16-18 octombrie 2020,  misiuni specifice în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum și a respectării măsurilor necesare prevenirii îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus.
Inspectoratul de Jandarmi Vaslui are în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea acestora, precum și supravegherea respectării, de către participanții la diferite evenimente, a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.
O altă pagină web ce cuprinde informații de interes public privind epidemia de COVID-19 este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!
Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.
Vă reamintim de asemenea și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentDumitru Boroș, primarul Bârladului, externat după infectarea cu Covid-19!
Articolul următorAproape 6.500 de ordine de protecție provizorii, emise de polițiști anul acesta