Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui astăzi 24.08.2020, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel – 1548 de cazuri confirmate cu noul coronavirus:

-246 de persoane internate în spital: 231 pe secții ( asimptomatici 52, forme ușoare 72, forme medii 87, forme severe 20) și 15 în ATI;

-43 de persoane decedate;

-839 de persoane vindecate;

-162 de persoane pozitive la domiciliu;

-190 de persoane pozitive (aflate în clădire carantinată – Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoana Adultă cu Dizabilităţi din municipiul Huşi, județul Vaslui);

-68 de persoane pozitive (aflate în clădire carantinată – Centrul de Abilitare şi Reabilitare Neuro-psihică Mălăiești, comuna Vutcani, județul Vaslui).

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În ultimele 24 de ore, peste 125 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și peste 20 de polițiști locali au desfășurat 6 misiuni specifice.

S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în cazul a peste 265 de persoane. De asemenea, peste 110 societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.

Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!

Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Purtați MASCA DE PROTECȚIE, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!

Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.

Vă reamintim de asemenea și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Victor Drăgușin, primarul apropiat de Dragnea. Haiduciile din Alexandria
Articolul următorDosar penal pentru un tânăr din Vaslui care a fost prins de polițiși, la volan, fără permis de conducere