Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, încă din noaptea de 9 spre 10 ianuarie, a dispus intervenția utilajelor de deszăpezire pe toate străzile din localitate, având în vedere cantitatea mare de precipitații sub formă de ninsoare care a căzut peste oraș.

Prin urmare, în intervalul orar 02.00-05.00, al zilei de astăzi, s-a intervenit cu un număr de patru sărărițe și cinci buldoexcavatoare cu lamă, precum și cu două autogredere. Prioritare au fost străzile Vasile Pârvan, Epureanu și Republicii, însă, după ivirea zorilor, a fost direcționat câte un buldoexcavator și pe toate arterele din cartierele Deal, Deal II, Țuguieta, Țuguieta II, Cotu Negru, Eminescu, Munteni și Podeni. În paralel, pe trotuarele de pe Bulevardul Republicii s-a intervenit cu un tractor cu lamă. Chiar dacă nu au fost înregistrate situații deosebite, circulația desfășurându-se în condiții de iarnă, au fost semnalate și situații în care accesul utilajelor de deszăpezire a fost îngreunat de mai multe autoturisme staționate, uneori neregulamentar, pe carosabil.

„În aceste condiții, facem apel la cetățenii orașului nostru să faciliteze accesul utilajelor, în special pe străzile și aleile dintre blocuri, în primul rând lăsând carosabilul liber. Apoi, am identificat mai multe situații în care unii localnici au considerat de cuviință să dea pe stradă zăpada de pe trotuare, obligându-ne astfel să mai trecem o dată cu utilajele prin zonă, cu alte costuri, suportate tot din banii noștri. De fapt, zăpada poate fi strânsă fără probleme acolo unde sunt spații verzi, sau pe marginea trotuarului, acolo unde acesta permite, pentru a fi ridicată ulterior”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Chiar dacă astăzi nu s-au întâmpinat și alte probleme, la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, din cadrul Primăriei Bârlad, nefiind semnalate situații deosebite, se recomadă atenție sporită pentru ziua de 11 ianuarie. Prognoza meteo anunță căderi abundente de zăpadă, tot județul fiind sub atenționare de cod până la orele amiezii. Localnicii care dețin autoturisme și intenționează să plece din localitate sunt sfătuiți să se se asigure că nu le lipsesc din mașini lopeți, săculeți cu material antiderapant și lanțuri. De asemenea, și cei care locuiesc la case ar trebui să aibă la îndemână lopeți iar în caz de situații mai deosebite să le semnaleze imediat la numărul 0235.411.760.

Articolul precedentTRAGIC: O elevă la un liceu din Bârlad, a murit în urma unui accident rutier!
Articolul următorCod galben: Polițiștii recomandă prudență în trafic