Sfârșit tragic pentru Raluca Noacă, o adolescentă în vârstă de numai 15 ani, care a decedat după ce mașina în care se afla ca pasageră a izbit frontal un cap de pod în localitatea Perieni.

Fata, elevă la Colegiului Tehnic „A. I. Cuza” din Bârlad, se afla într-un autoturism condus de Sorin Roșca – un tânăr în vârstă de 18 ani, proaspăt posesor al permisului de conducere, și se deplasau din direcția Bârlad spre Perieni, pe un drum principal din localitatea Perieni.

Din cauza vitezei excesive și a lipsei experienței la volan, tânărul șofer a scăpat autoturismul de sub control și s-a izbit frontal de un cap de pod de la marginea drumului. Impactul a fost atât de puternic încât vehiculul a fost proiectat în poarta Căminului Cultural și apoi din nou pe carosabil.

Raluca Noacă a rămas captivă între fiarele contorsionate ale mașinii fiind necesară intervenția pompierilor bârlădeni pentru a o scoate și preda medicilor de pe ambulanță. Ea fost transportată la spitalul municipal de urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, unde cadrele medicale au încercat s-o salveze, însă fără succes.

„Pacienta de sex feminin, in varsta de 15 ani din Perieni a fost adusa la CPU Barlad de catre SAJ pe 9 ianuarie 2019, ora 22:00, cu politraumatism toraco-abdominal si craniocerebral prin accident rutier. Inca de la preluare, pacienta prezenta stare generala grava, fiind comatoasa- Glasgow 7. Investigatiile biologice si imagistice au obiectivat prezenta unui hematom subdural fronto-temporal stang si a hemoperitoneului. S-a intervenit chirurgical, efectuandu-se splenectomie si evacuarea hematomului retroperitoneal, cu evolutie nefavorabila insa post operator, din nefericire, la ora 11:50 pe 10 ianuarie 2019, declarandu-se decesul. Soferul, in varsta de 18 ani nu prezinta leziuni traumatice majore imagistic, insa in conditiile sindromului confuzional instalat pe parcursul noptii a fost directionat Clinicii de Neurochirurgie Iasi”, au precizat reprezentantii Spitalului din Barlad.

Polițiștii de la Biroul Rutier efectuează cercetări pentru a stabili cauzele exacte care au dus la producerea accidentului, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă.

„Șoferul de 18 ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. A fost deschis dosar de cercetare pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor în care s-a produs evenimentul”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Raluca Noacă fusese aleasă Miss Boboc la început de an școlar.

Vestea i-a șocat pe toți cei care au cunoscut-o, paginile de pe rețeaua de socializare fiind pline de mesaje de încurajare pentru familia acesteia.

Părinții Ralucăi erau plecați la muncă în străinătate, acum ei fiind nevoiți să se întoarcă pentru a-și înmormânta fiica.

Articolul precedentȘtefan cel Mare a fost evocat la Podul Înalt
Articolul următorSituația străzilor din municipiul Bârlad după ninsoare