Polițiștii vasluieni au acționat la zilele trecute, pe tot cuprinsul județului Vaslui, prin efectuarea de controale în vederea prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor ilicite de comerț la regimul drepturilor de proprietate intelectuală.     

În perioada 03-04 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui au desfășurat, pe tot cuprinsul județului Vaslui, o acțiune de verificare a activităţii agenţilor economici şi persoanelor fizice în vederea prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor ilicite de comerț la regimul drepturilor de proprietate intelectuală.     

Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificați 39 de agenți economici, fiind constatate  6 infracțiuni.  Dintre acestea, 4 sunt de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, fapte prevăzute și pedepsite de art. 90 din Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice precum și 2 infracțiuni de evaziune fiscală, fapte prevăzute și pedepsite de art.9 din Legea 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Au fost ridicate în vederea confiscării suma de 1.372 lei și produse (articole de îmbrăcăminte, produse cosmetice, electrocasnice, jucării și obiecte de cult) în valoare totală de aproximativ 3.665 lei, ce erau comercializate fără documente legale de proveniență.

De asemenea, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, dintre care 12  pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 8 pentru alte abateri.

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 46.500 de lei.

Activitățile desfășurate de polițiștii vasluieni vor continua și în perioada următoare, în vederea menținerii unui climat de legalitate în activitatea economică și a protejării consumatorului.

Articolul precedentDosar penal pe numele unui bărbat din Puiești
Articolul următorPOZA ZILEI. Parcare pe trotuar, în centrul Bârladului