Săptămâna aceasta polițiștii rutieri din județul Vaslui se vor alătura colegilor din toate statele membre ale Uniunii Europene și vor verifica autovehiculele pentru transportul mărfurilor și persoanelor.

Acțiunea se va desfășura în perioada 14 – 20 octombrie sub directa coordonare a Direcției Rutiere a Poliției Române și are ca scop prevenirea accidentelor rutiere. Vizate vor fi autovehiculele de transport public de persoane și cele de transport marfă, care nu respectă normele privind numărul de călători admis și depășirea masei maxime autorizate mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea se desfășoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

De asemenea, polițiștii vor verifica dacă șoferii profesioniști respectă legislația privind utilizarea centurii de siguranță, a utilizării corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere și odihnă.

Conducătorii vehiculelor destinate transportului de mărfuri vor fi verificați dacă respectă limita maximă a încărcăturilor și dacă acestea sunt fixate în mod corespunzător. O atenție deosebită va fi acordată la respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Articolul precedentPolițistul care s-a împușcat în cap la Caracal, este din Bârlad
Articolul următorAtenție șoferi! Județul Vaslui se află sub COD GALBEN de ceață