Pe 5 decembrie 2018, la sediul Primăriei din localitate, va avea loc prima Ședință de Început ce are ca obiect „Proiectarea și execuția Variantei de Ocolire a municipiului Bârlad”. 

Astfel, Direcția de Dezvoltare Drumuri Naționale, Poduri și Variante Ocolitoare (DDDNPVO) a trimis o adresă către Primăria Bârlad prin care informează că pe data de 5 decembrie a.c., la sediul instituției va avea loc o întâlnire cu constructorii care au câștigat licitația pentru proiectarea și execuția șoselei de centură.

La întrunire vor participa, din partea beneficiarului proiectului, primarul Dumitru Boroș împreună cu specialiști din cadrul Primăriei Bârlad iar din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere doamna Camelia Bejan, director executiv și domnul Ovidiu Laicu, director regional. Totodată, la ședința de început vor lua parte, evident, și reprezentanții Asocierii Tehnic Asist SRL – Tass Infra Logistic SRL, în calitate de antreprenor.

„Este o veste bună care vine să spulbere temerile legate de o eventuală blocare a acestui proiect. Practic, stabilirea „Datei de Începere a Activității de Proiectare ca fiind 05.12.2018”, reprezintă primul pas concret făcut la Bârlad în vederera implementării proiectului. Avem convingerea că, odată parcurs și acest pas, proiectul poate intra în linie dreaptă, astfel încât lucrările să poată demara, conform contractului”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Practic, pe 5 decembrie 2018, se vor stabili acțiunile premergătoare pentru proiectarea variantei de ocolire a municipiului Bârlad.

În ultimele zile au apărut informații legate despre insolvența în care a intrat societatea SC Tehnic Asist SRL, firma care a câștigat contractul execuției proiectului mai sus menționat.

„Chiar dacă este în insolvență, acest lucru nu are nicio o treabă cu câștigarea licitației și executarea lucrării. O mulțime de firme au câștigat licitații, fiind în insolvență, deoarece asta nu înseamnă faliment ci reorganizare”, a asigurat ing. Alin Șerbănescu, unul din directorii din  cadrul CNAIR.

Reamintim că, potrivit Contractului „Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad”, ofertantul desemnat câștigător, respectiv ASOCIEREA S.C. TEHNIC ASIST S.R.L. – S.C. TASS INFRA LOGISTIC S.R.L. , a câștigat licitația pentru construcția obiectivului cu prețul de 132.050.652,68 lei, fără TVA. Termenul final de execuție este de 22 luni.

Articolul precedentDoi polițiști, de la Iana și Gherghești, puși sub control judiciar de DNA
Articolul următorGALERIE FOTO. Polițiști avansați în grad de Ziua Națională