Spania are nevoie de muncitori în agricultură. Posturile au fost oferite prin intermediul Reţelei Eures şi nu sunt doar pentru munca la câmp. Este vorba de 200 de locuri de muncă, cele mai multe dintre ele la recoltarea și ambalarea fructelor, informează Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui.

Dintre cele 200 de posturi libere, o sută sunt oferite pentru munca în câmp şi pentru ambalat în depozit, restul fiind doar pentru munca în câmp, în rândul cărora sunt incluşi: un şofer de autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă (categoria D şi atestat), doi şoferi de camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C+E şi atestat) și doi tractorişti.

Iar muncitorii vor culege fructele şi vor curăţa pomii, pe câmp, iar în fabrică vor aranja fructele în lăzi şi în caserole.

Celor interesaţi nu li se cer cunoştinţe de limbi străine. Salariul oferit este de 6,25 euro brut pe oră pentru lucrul în câmp şi 5,96 euro brut pe oră pentru lucrul în fabrică. Transportul dus-întors spre şi din Spania se plăteşte de către muncitori. Pentru locuinţă (utilităţi) şi alte cheltuieli se reține 10% din salariu în primul an şi 5% din salariu în al doilea an. Locuinţele au o zonă comună de spălătorie şi bucătării. Familiile vor locui în camere separate. Se primeşte set complet de lenjerie de pat şi echipament individual de protecţie (care, în cazul pierderii, se plăteşte). Contractul de muncă se semnează în Spania, după înscrierea în sistemul de securitate socială şi obtinerea NIE (Numero de Identificacion Extranjero, Număr de Identificare al Străinului). Durata contractului de muncă este aprilie-septembrie 2018, existând posibilitatea prelungirii până în luna noiembrie, pentru 150 de locuri.

Alte 50 sunt pentru perioada 20 februarie-20 iunie 2019.

”Persoanele cu domiciliul în județul nostru, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul AJOFM Vaslui, care poate fi contactat la sediul agenţiei, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copia actului de identitate, CV, adeverinţă medicală cu menţiunea «Apt pentru muncă». Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 1 aprilie. Pentru ocuparea acestor posturi se va organiza o selecţie, data şi locaţia acesteia urmând să fie comunicate ulterior“, a precizat Laura Toporăscu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui.

Articolul precedentElevi în practică la Inspectoratul de Jandarmi Vaslui
Articolul următorWeekend cu 26 de misiuni pentru pompierii vasluieni