Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui a lansat un apel urgent către vasluieni, după ce stocuri de sânge s-au epuizat!

”Stimati concetateni, din cauza stocurilor de sânge ce sunt aproape inexistente, vă rugăm să veniți la donare! Viața semenilor noștri depinde de noi! Gestul de a dona sânge este foarte important pentru pacienții din spitalul nostru, mulți dintre ei au nevoie de sânge iar viața lor poate să depindă de această pungă de sânge! Este un mod de a arăta că-ți pasă de ceilalți oameni din jurul tau!!! Sângele donat de tine poate salva un nou născut, o mamă, un tată, un frate sau o soră. Tu le poți oferi o șansă de a-și trăi mai departe viața!
Poți să fii sigur că de sângele tău este întotdeauna nevoie și că ar putea fi de folos chiar cuiva drag”, au precizat reprezentanții SJU Vaslui.

Pot dona sânge persoane sănătoase cu vârstă cuprinsă între 18 și 60 de ani (pentru prima donare, între 18-50 de ani), cu greutatea peste 50 de kg, care să nu fi suferit de hepatită virală, sifilis, tuberculoză, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă.

Nu pot dona sânge femeile însărcinate și persoanele care au suferit în ultimele șase luni intervenții chirurgicale.

Donatorii nu trebuie să fumeze înainte și după donare și să consume alcool în dimineața donării și cu o seară inainte!

Pentru a facilita deplasarea potențialilor donatori către Centru de Transfuzii Bârlad, Spitalul Județean de Urgență Vaslui poate pune la dispoziție un mijloc de transport, în cazul în care sunt cel puțin cinci solicitanți.

Articolul precedentCSM Vaslui s-a calificat în semifinalele Cupei României, faza județeană
Articolul următorUn cetățean din Videle, reținut pentru infracțiunea de furt