Clubul Sportiv Sulsa Vaslui a avut trei sportivi la lotul național, care a fost prezent la Campionatul European de taekwon-do ITF de la Sarajevo, Bosnia Herțegovina.

Este vorba despre seniorii Alexandru Filip și Ștefan Toma, alături de juniorul Rareș Mocanu.

Performerul clubului, coordonat de Marius Ionicescu, antrenor federal și vicepreședinte al Federației Române de Taekwon-do ITF, a fost Rareș Mocanu.

Sportivul a adus României trei medalii, din care una de argint la spargeri forță și două de bronz la tehnici speciale și tull, toate cu echipa masculină de juniori.

Alexandru Filip a devenit campion european cu echipa de seniori la tehnici speciale.

Ștefan Toma a câștigat aurul cu echipa României la spargeri forță și medaliat cu bronz la tull, pe echipe.

”Lotul național al României a avut o prestanță de excepție. După numărul de medalii, România a fost pe locul 3 în Europa, iar echipa de seniori a fost declarată cea mai bună, atât la masculin, cât și la feminin. Mă bucur că din lotul de seniori fac parte și sportivii noștri, Ștefan Toma și Alexandru Filip. Însă, performerul nostru este Rareș Mocanu, cu trei medalii, la juniori”, a declarat Eleodor Gheorghian, vicepreședinte Sulsa Vaslui.

La rândul său, Marius Ionicescu, președintele Sulsa Vaslui, a precizat că România a fost la o medalie de aur de locul secund în clasamentul pe națiuni.

”Eram pregătiți să luptăm pentru primul loc, fiindcă avem un lot foarte bun, care a muncit mult pentru aceste rezultate. Pentru România, locul 3 în Europa înseamnă mult și suntem un exemplu pozitiv pentru lumea taekwon-do-ului”, a completat Marius Ionicescu.

Prezența la Campionatul European a celor trei sportivi, alături de antrenorul Marius Ionicescu, se datorează unei finanțări nerambursabile de la Consiliul Județean Vaslui.

Proiectul a vizat două activități. Prima a constat în participarea la stagiul de pregătire cu lotul național a celor patru vasluieni la Baia Mare, iar cea de-a doua activitate a reprezentat prezența la Europeanul de la Sarajevo.

”Consider că a fost o participare extraordinară, iar faptul că am ajuns la aceste rezultate se datorează și Consiliului Județean, care ne-a susținut pentru implementarea proiectului și ne-a ajutat să ajungem cu acești sportivi la Campionatul European, știut fiind faptul că nu avem condiții financiare dintre cele mai bune, pentru a ajunge la o asemenea competiție. Costurile proiectului au fost de aproximativ 17.000 lei, din care cheltuieli eligibile din fondurile CJ au fost de peste 15.000 lei, bani care ne-au fost de folos pentru obținerea acestor rezultate foarte bune”, a conchis Eleodor Gheorghian, vicepreședintele Sulsa Vaslui.

Articolul precedentȘcoala ”Vasile Alecsandri”, gazda unui simpozion dedicat Holocaustului
Articolul următorDouă decenii sub patronajul lui Dimitrie Cantemir a Școlii nr.2 Vaslui