Fundația Spurgeon Vaslui a fost finalistă la Gala ”Premiile Drepturile Copilului Korczak”, eveniment ajuns la a IX-a ediție și organizat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC).

Evenimentul a avut loc pe scena Teatrului Naţional ”I.L.Caragiale” Bucureşti.

”Nominalizarea mea la Premiile Drepturilor Copilului Korczak este o formă de recunoaştere publică a importanţei şi a valorii rezultatelor activităţilor derulate de către Fundație. A fost o experiență plăcută și mă bucur că ne este recunoscută implicarea noastră socială în viața comunității”, a spus Ionel Turc, președintele Fundației Spurgeon.

Vasluianul şi-a investit agoniseala într-un centru social, unde 12 copii abandonaţi au găsit o familie pentru a-şi împlini visele.

Cei 12 beneficiari au parte la Casa Agape de îngrijire, protecţie, educaţie, într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, cu implicarea unei echipe formate din mentori, instructori de educaţie, supraveghetori, asistent social şi psiholog.

Mai mult, Ionel Turc continuă să se implice în acţiuni umanitare, în care copilul se regăseşte în centrul atenţiei.

Premiile Drepturile Copilului poartă numele doctorului Janusz Korczak, un profesionist de excepţie care a trăit în ultima parte a secolului 19 şi prima parte a secolului 20, şi care a fost unul dintre cei mai importanţi pedagogi şi medici polonezi. Astăzi este recunoscut ca fiind părintele drepturilor copilului.

Articolul precedent2 copii abandonați de mame, botezați de PS Ignatie
Articolul următorPatinoarul din Vaslui nu prezintă interes