Primaria Municipiului Bârlad, informează că, astăzi, 14 martie 2019, Contractul „Proiectare și execuție varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad” a intrat într-o nouă etapă, respectiv demararea operațiunilor de descărcare arheologică.

„În colaborare cu specialiști din domeniu, executantul efectuează în acest moment săpături pentru descarcarea arheologică, o operațiune care a putut demara imediat ce declarația de proiectare a trecut de Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Transporturilor. Apoi, în circa  o lună, tot proiectul tehnic poate fi depus la aceeași Comisie, pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. În paralel, am fost informat că sunt înaintate către toate instituțiile competente documentațiile solicitate pentru obținerea avizelor necesare investiției. Un document important a fost trimis și la Ministerul Dezvoltării, în vederea obținerii avizului necesar relocarii Străzii Trestiana, pe lungimea pe care se suprapune cu traseul variantei ocolitoare. Cred că nu vor fi probleme în privința obținerii tuturor documentelor din această fază, astfel ca în următoarele patru luni să se încheie proiectarea obiectivului pentru a putea începe să discutăm efectiv despre execuția acestei investiții, atât de multă așteptată de bârlădeni”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că, începând cu data 05.11.2018, a început efectiv curgerea termenului de 8 luni pentru  proiectare, iar la finalul acestui proces începe termenul de execuție a lucrării, care este de 22 luni. Lucrarea are 5 ani garanție și, potrivit Contractului „Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad”, ASOCIEREA S.C. TEHNIC ASIST S.R.L. – S.C. TASS INFRA LOGISTIC S.R.L. a câștigat licitația pentru construcția obiectivului cu prețul de 132.050.652,68 lei, fără TVA.

Articolul precedentSpitalul din Vaslui va avea o unitate modernă de primiri urgențe și un heliport
Articolul următorEi sunt informaticienii de aur ai Vasluiului!