Polițiștii vasluieni au probat activitatea infracțională a unui bărbat de 24 de ani, bănuit de complicitate la infracțiunea de înșelăciune.

La începutul lunii noiembrie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au reținut doi bărbați, cu vârste de 20 și 26 de ani, care domiciliau fără forme legale în municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, bănuiți de comiterea a 13 infracțiuni de înșelăciune. Instanța de judecată a emis pe numele acestora mandate de arestare pentru o perioadă de 30 de zile.

În același dosar, polițiștii au continuat cercetările și au probat activitatea infracțională a unui bărbat de 24 de ani, domiciliat fără forme legale în municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, bănuit de complicitate la infracțiunile de înșelăciune comise de cei doi bărbați arestați preventiv.

Polițiștii au stabilit faptul că, în perioada iulie-octombrie 2018, bărbații au înșelat 27 de persoane, din mai multe județe ale țării. Aceștia postau pe un site de anunțuri de mică publicitate vânzarea de utilaje agricole, la prețuri sub nivelul pieței. În momentul în care erau contactați pentru vânzarea produselor, cei doi bărbați solicitau celor interesați plata unui avans, care trebuia transmis prin virament în conturile a două persoane. Una dintre aceste persoane este bărbatul de 24 de ani.

Prejudiciul stabilit prin comiterea faptelor este de aproximativ 300.000 de lei.

Ieri, bărbatul de 24 de ani a fost prezentat în fața instanței de judecată. Pe numele acestuia a fost dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Articolul precedentO femeie în vârstă de 94 de ani, din Vaslui, omorâtă de un cal
Articolul următorMandat de executare pus în aplicare de polițiștii vasluieni