Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat și reținut un bărbat cetățean R. Moldova, căutat de autoritățile din Franța și Germania, care avea de executat pedepse privative de libertate în ambele state, pentru săvârșirea infracțiunii de jaf armat.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, ca pasager într-un microbuz, un cetățean din R. Moldova Simion N., în vârstă de 22 de ani.

”La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele tânărului erau emise alerte de punere în aplicare a unor mandate de arestare şi predare sau extrădare, emise de autorităţile din Franța, la data de 18.07.2018 și Germania, la data de 09.07.2018, acesta având de executat pedepse privative de libertate de 15, respectiv, 10 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de jaf armat”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Tânărul a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a IPJ Vaslui, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentCopiii cu cerințe speciale, în atenția CJRAE Vaslui
Articolul următorDosar penal pentru identitate falsă